Έκανε το 3 στα 3 η ΚΑΕ Πααμυθιά. Νίκησε στα Γιάννινα τον Σπάρτακο με 59-69

Γράφει για την paramythia-online.gr, ο Δημήτριος Ντόκος

Το τρία στα τρία έκανε την Κυριακή η Παραμυθιά που δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα όμως, πραγματοποιώντας μια μέτρια εμφάνιση στο νικηφόρο πέρασμα από τα Ιωάννινα με 59-69 εναντίον του Σπάρτακου Β.

Το κακό ξεκίνημα και η χαλαρότητα της Παραμυθιάς επέτρεψαν στους νεαρούς παίχτες του Σπάρτακου Β΄ να κάνουν ότι θέλουν στο γήπεδο με κύριο όπλο το γρήγορο παιχνίδι, τις αρκετές εύστοχες βολές καθώς και ορισμένα εύστοχα τρίποντα. Χαρακτηριστικό είναι το σκορ λήξης του πρώτου δεκαλέπτου στο 23-9!! υπέρ των γηπεδούχων Ο προπονητής Κωστίδης προσπάθησε να ξυπνήσει τους παίχτες του με αλλαγές και αυστηρές υποδείξεις, ώστε γρήγορα η διαφορά άρχισε να ροκανίζεται αρχικά στο 26-22 και πέντε λεπτά πριν την λήξη του δεύτερου δεκαλέπτου η Παραμυθιά να παίρνει τα ηνία στο σκορ με 25-27. Η πίεση σε όλο το γήπεδο με παγίδες, καθώς και οι επιτυχημένες προσπάθειες με σουτ από μέση απόσταση, έδωσαν καρπούς έστω και πρόσκαιρα. Το παιχνίδι συνέχισε με εκατέρωθεν κερδισμένες βολές και αιφνιδιασμούς για το τελικό 33-34 σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με την ίδια εικόνα που ξεκίνησε και το πρώτο με το τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται την ταχύτητα τους και τις προσωπικές κερδισμένες διεκδικήσεις. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 48-42 υπέρ του Σπάρτακου με τον προπονητή της Παραμυθιάς να καλεί σε ταιμ άουτ για να διορθώσει και να αφυπνίσει τους παίχτες του. Η Παραμυθιά απάντησε με σερί 1-7 ισοφαρίζοντας τον αγώνα στο 49-49 σκορ τρίτου δεκαλέπτου. Όλα έδειχναν ότι θα παιχτεί θρίλερ για την ανάδειξη του νικητή.

Ενδεικτικό της κακής βραδιάς της Παραμυθιάς ήταν και το τελικό 10/24 βολές καθώς και τα αρκετά κακά τελειώματα σε εύκολες φάσεις και αιφνιδιασμούς. Η διαφορά δεν πήγαινε φανερά υπέρ καμίας ομάδας με το 58-58 σκορ πέντε λεπτά πριν την λήξη τους αγώνα. Από το σημείο αυτό και μετά η Παραμυθιά έπαιξε με καθαρότερο μυαλό και πετυχαίνοντας μεγάλα καλάθια ανέβασε την διαφορά στους 8 πόντους και γρήγορα σε διψήφιο νούμερο για το 59-69. Στα τελευταία δυο λεπτά καμία ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει με το 59-69 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Μια νίκη που γρήγορα θα πρέπει να αφήσει πίσω η Παραμυθιά κρατώντας μόνο τους βαθμούς. Πρώτος σκόρερ και ο μόνος που διασώθηκε από την άχρωμη εμφάνιση ο Μπάμπος με 29 πόντους.

Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου η νίκη των Μολοσσών Ιωαννίνων με 60-70 εκτός έδρας στο Καναλάκι με αντίπαλο την ομάδα της Πάργας ήταν το σημαντικότερο αποτέλεσμα της αγωνιστικής με τον ΒΑΟ Άρτας να επικρατεί συντρίβοντας εντός έδρας εύκολα της Κόνιτσας όπως και αναμένονταν.

Επόμενη αγωνιστική για την Παραμυθιάς εντός έδρας το Σάββατο 9 Νοεμβρίου stiw 1800, με αντίπαλο την επίσης πρωτοπόρο ομάδα του ΒΑΟ Άρτας. Ένα ντέρμπι, που η παρουσία και η θερμή συμπαράσταση του φίλαθλου κοινού όλου του Δήμου, είναι επιβεβλημένη και αναγκαία για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.

Δεκάλεπτα: 23-9,33-34,49-49,59-69
Διαιτητές: Βίνης – Πλιάκος

ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (Κωστίδης Πέτρος): Ανδρέου 2,Κούρτης 4, Αθανασίου ,Τάχιας 13(2),Κάτσης ,Λατσός ,Βάτσιος 11(1),Ζαφειράκης 5(1),Ρεσβάνης 2,Μπάμπος 29(1), Ντάγκας 3,Τσούπης.

Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Β΄ (Καίκας): Περιζεμλίδης 6(2),Στεργίου ,Κίτσιος 1,Νάσουλας 2,Βαρακάς 13(1),Τζίμας ,Κλεισούρας ,Κύρκος 8,Κώτσης 1,Ασπροπεκάκης 20, Τσίγκας 17(2), Σοσόνης.

Αποτελέσματα ομίλου:
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΑΞΩΝ – Γ.Σ ΑΡΤΑΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗ Αναβολή για 17/11
Β.Α.Ο ΑΡΤΑΣ – ΑΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 97 – 29
Α.Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ(Β) – Κ.Α.Ε ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 59 – 69
Α.Ο ΠΑΡΓΑΣ – Α.Σ. ΜΟΛΟΣΣΩΝ 60- 70
ΡΕΠΩ : Α.Κ ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

In this article

Join the Conversation