Σπυρόπουλος | Έγιναν λάθη από την ηγεσία – ΒΙΝΤΕΟ

Τι ειπε μεταξύ άλλων στο TheCaller το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, για τοσυνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τις εκλογές ΤΕΕ και το προσφυγικό.

Στο στούντιο του TheCaller WEB TV και στον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό μίλησε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος, τόσο για τις εξελίξεις με το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ όσο και για ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Όπως είπε αρχικά ο Ανδρέας  Σπυρόπουλος, «έγινε μεγάλη προσπάθεια πριν 2 χρόνια, τον Νοέμβριο του 2017, η μεγάλη συμμετοχή των προοδευτικών πολιτών, παραπάνω από το αναμενόμενο, δεν ήταν για να βγάλει πρόεδρο αλλά να ιδρύσει μια νέα παράταξη… Σε αυτήν την πορεία μπορούσε να πετύχει πολύ περισσότερα πράγματα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει κάνει την τεράστια κωλοτούμπα, να έχει υπογράψει μνημόνια. Όλοι είπαν τότε ότι δημιουργήθηκε κάτι πολύ μεγάλο και που θα κατέληγε στις εθνικές εκλογές με ένα διψήφιο ποσοστό, θα γινόταν ένας πρωταγωνιστής στο πολιτικό σύστημα». Υποστήριξε πως «έγιναν πολλά λάθη προεκλογικά. Σίγουρα έφταιξε η ηγεσία σε διάφορα ζητήματα… Δεν κάναμε συνέδριο ανοιχτό από τη βάση στο Κίνημα Αλλαγής, πήγαμε με διορισμένους συνέδρους και δεν ελήφθησαν αποφάσεις από την πλειοψηφία, ήταν καθοριστικό αυτό το διάστημα…».

Αναφορικά με το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως «όλοι ξαφνιαστήκαμε από την πρωτοβουλία, από τη στιγμή που πηγαίναμε σε μια Συνδιάσκεψη και τελικά βρεθήκαμε να πηγαίνουμε σε Συνέδριο. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ιστορικό κόμμα, που πρέπει πάνω από όλα να το σεβόμαστε. Εδώ και πάνω από 2 χρόνια λειτούργησε χωρίς όργανα, χωρίς έντονη παρουσία στα δρώμενα του τόπου… Κανείς δεν έθεσε ζήτημα ως προς την ηγεσία, όλοι, όμως, μιλήσαμε για ένα Συνέδριο με εκλεγμένους συνέδρους». Μάλιστα, ο κ. Σπυρόπουλος έσπευσε να τονίσει πως «ακόμα και οι διαφωνίες μας σε αυτό το επίπεδο, έχουν να κάνουν με τη συνολική λειτουργία του κόμματος, για να πάει καλύτερα η παράταξη». Ερωτηθείς για την έφοδο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις συστημικές τράπεζες σχετικά με τις υπέρογκες χρεώσεις, το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως «οι πολίτες δεν μπορούν να υφίστανται αυτές τις υπέρογκες χρεώσεις. το Κίνημα Αλλαγής έχει πάρει πρωτοβουλίες τόσο στο εσωτερικό επίπεδο και στην ελληνική βουλή, όσο και στην Ευρωβουλή… Οι τράπεζες αντί να δυσκολεύουν, θα έπρεπε να βοηθούν… Η κυβέρνηση να φτιάξει σχέδιο να πιέσει τις τράπεζες να ρίξουν χρήμα στην αγορά»

Για το Προσφυγικό είπε πως «είναι δυσάρεστο το γεγονός πως ένα τόσο πολύ σημαντικό ζήτημα δεν μπορεί να βρει τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου ενωμένες», πρότεινε «η μετεγκατάσταση των προσφύγων να γίνει σε όλη την Ευρώπη αναλογικά, και όχι μόνο από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα», ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συζήτηση αν θα πρέπει να ψήνουν κρέατα γύρω από τα hot spot ή εκεί που μένουν πρόσφυγες, και «φωτογραφίζοντας» τον κ. Κυρανάκη είπε πως «δυστυχώς ακούγονται αυτά από νέους ανθρώπους- βουλευτές».

Για τις εκλογές του ΤΕΕ και το καλό ποσοστό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών (που αύξησε τις δυνάμεις της στο 15%), που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ, είπε πως «σε όλους τους χώρους εργασίας, επιμελητηρίων και τοπικής αυτοδιοίκησης τα ποσοστά είναι πολύ μεγαλύτερα από όσα λαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής σε εκλογές και ευρωεκλογές… Το ΤΕΕ ήταν ένα project που ξεκίνησε πριν από περίπου 4 χρόνια, όταν η παράταξη διασπάστηκε από τον κ. Σπίρτζη που πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ, από νέους μηχανικούς, από ανθρώπους της αγοράς, που δεν είναι κομματικά στελέχη, έχουν όλοι τα επαγγέλματα και τις δουλειές τους και αποτέλεσαν μια καλή μαγιά, η οποία μας δίνει τα μηνύματα για το πώς να χειριστούμε και εμείς σε κεντρικό επίπεδο τον πολιτικό μας φορέα για να φτάσουμε όχι στο 15% αλλά σε πολύ υψηλότερα ποσοστά».

In this article

Join the Conversation