Ανοιχτή επιστολή Ζάψα προς Πιτούλη, για το ΒΙOΠΑΘΕ

Με αφρομή την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου

Ανοικτή επιστολή απέστειλε στον αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας  Θωμά Πιτούλη, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», Γιώργος Ζάψας, σχετικά με το ΒΙOΠΑΘΕ και με αφρομή τησχετική συνεδριαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σουλίου, και τα όσα ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας.

Στην επιστολή ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», :

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη, επιχειρώ αυτόν τον δημόσιο λόγο, με την παρούσα, επειδή κι εσείς δημόσια αναφερθήκατε στο πρόσωπό μου – με φωτογραφίσατε κατά την πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου με θέμα το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας (ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ).

Για την ακρίβεια στην τοποθέτηση σας με φωτογραφίζετε με τρόπο καθόλου κολακευτικό για να μην πω ότι ο λόγος σας προσιδιάζει σε ευθεία απειλή Κατά Προσωπικού.

Σας είδα σε video και άκουσα, από το site Paramithia online, την τοποθέτηση σας αλλά και τις τοποθετήσεις και τις παρεμβάσεις που έγιναν σε αυτή την ομολογουμένως ενδιαφέρουσα ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ΒΙΟ.ΠΑ. Θεσπρωτίας.

Μένω στην τοποθέτηση σας και στις αναφορές που με ενδιαφέρουν προσωπικά.

Είπατε, στην απάντηση σας σε ερωτήσεις δημοτικών Συμβούλων, μεταξύ 47, 50’’ και 51 λεπτού της συνεδριάσεως: 47:50’’ λεπτό «.. κατ’ αρχάς, δεν έγινε κατανοητό τίποτα από αυτά που είπα, γιατί… (δίνονται εξηγήσεις)». Ακολούθως αναφερθήκατε σε οικονομικά στοιχεία (δάνειο κ.α.): 48:36’’ λεπτό «.. Έχουμε δεσμευτεί ως Περιφέρεια ότι θα καλύψουμε το κενό του ποσού που δύναται να προκύψει μετά τον τελικό έλεγχο τον οποίο θα κάνει ανεξάρτητη αρχή από το Υπουργείο». Και συνεχίζετε: 48:52’’ λεπτό «Μνημονεύτηκαν δυο εκθέσεις – δεν ήθελα να μιλήσω είμαι αναγκασμένος να μιλήσω». 49:00 λεπτό «δημοσιεύτηκαν δυο εκθέσεις …..» 49:22’’ λεπτό
«..Οι δυο εισηγήσεις αυτές της επιτροπής την οποία δεν χαρακτηρίζω κυκλοφόρησαν δίκειν φεϊγβολάν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ο κύριος που τις παρουσίασε κινδυνεύει με αγωγή. Γιατί …..» 49:55’’ λεπτό «.. και μάλιστα έκαμε και το δεύτερο ατόπημα. Τα έδωσε σε εφημερίδες τοπικές για να τα κυκλοφορήσει λέγοντας πριν κουκουλωθούν…» 50:05’’ λεπτό «.. Εγώ δεν φοβάμαι κανέναν. Ούτε φοβήθηκα ποτέ. Και του διαμήνυσα ότι θα πάρει τα δέοντα…..» 50:12’’ λεπτό «.. Δικηγόροι μπορούν να εξηγήσουν…» 50:24’’ «.. Πώς κυκλοφόρησαν οι δυο εκθέσεις έξω; Τις οποίες εμείς δεν έχουμε παραλάβει ποτέ. Τις πήραμε στο περιφερειακό Συμβούλιο…».

Κύριε Πιτούλη, τι δεν καταλαβαίνετε; Εσείς είστε ο επί εννέα (9) συναπτά έτη εκπρόσωπος της Περιφέρειας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα ΒΙΟ.ΠΑ. Θεσπρωτίας, όπως και η Αντπεριφερειάρχης κ’ πρώην Δήμαρχος Δήμου Σουλίου κα Μπραϊμη, από 3/10/2019 με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και μαθαίνουμε ότι ο Φορέας στον οποίον ηγείστε έλαβε στις 5/12/2014 δάνειο 490.000 χιλιάδων ευρώ έναντι ετήσιου τοκοχρεολύσιου 50.000 ευρώ και το δάνειο επί των ημερών σας δεν εξυπηρετείται! Επιπλέον, σας ζητούν να επιστρέψετε εντόκως μέρος (το υπόλοιπο) της δεύτερης δόσης ύψους 330.436 ευρώ!

Οι ελεγκτές του Υπουργείου, μεταξύ άλλων, διαπιστώνουν επικαλύψεις έργων και εισηγούνται την απένταξη του έργου «Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας» και την επιβολή κυρώσεων για παραβάσεις λειτουργιών του Φορέα.

Και εγώ είμαι αυτός που ενημέρωσα, όπως είχα υποχρέωση, το Περιφερειακό Συμβούλιο με δημόσια έγγραφα (εκθέσεις Επιτροπής του Υπουργείου) που φέρουν ηλεκτρονικές υπογραφές δημοσίων λειτουργών του Υπουργείου, τα οποία έγγραφα αποτελούν πλέον μέρος των πρακτικών της συνεδριάσεως του ΠΣ της 3ης Οκτωβρίου 2019, κατόπιν πρωτοβουλίας της Παράταξης μου και αναφέρονται στο ιστορικό και στα έργα και ημέρες του ΒΙΟ.ΠΑ Θεσπρωτίας, επί των ημερών σας.

Η Παράταξη μου εξέδωσε δελτίο τύπου στις 4/10/19 για το θέμα του ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ. με αναλυτική αναφορά στο θέμα και τις εξής επισημάνσεις:
– Ως παράταξη θεωρούμε ότι θα πρέπει να έρθουν όλα στο φως και η Περιφερειακή Αρχή να ενημερώσει το Σώμα για όλες τις ενέργειες, τα αποτελέσματα των ελέγχων, αλλά και τις οικονομικές ή άλλες επιπτώσεις τους.
– Η παράταξη μας, το Κοινό των Ηπειρωτών, απείχε της ψηφοφορίας για την ανάδειξη εκπροσώπων και ζήτησε ειδική συνεδρίαση, προκειμένου να ξεκαθαριστούν όλα τα ζητήματα.

Γι αυτήν την ενέργεια μας με απειλείτε κε Πιτούλη, λέγοντας: .. θα πάρει τα δέοντα! Και.. ο κύριος που τις παρουσίασε (τις εκθέσεις των ελεγκτών) κινδυνεύει με αγωγή! Και.. (πως) έκανα και δεύτερο ατόπημα: «Τα έδωσε σε εφημερίδες τοπικές για να τα κυκλοφορήσει λέγοντας πριν κουκουλωθούν». Τολμήστετο, αναμένω με ενδιαφέρον την επόμενη κίνηση σας, εκτός και αν ενδιαφερθεί η ίδια η δικαιοσύνη.

Πάντως, την ψευδή έκφραση «πριν κουκουλωθούν» σας συμβουλεύω να την ξαναελέγξετε και να την πάρετε πίσω γιατί είναι όλως διόλου αναληθής και ποτέ δεν ειπώθηκε!
Όλα τα άλλα είναι αληθή, η παράταξη μου κι εγώ τα κάναμε και είμαστε περήφανοι γι αυτό.
Με εγκαλείτε κε Πιτούλη και την ίδια ώρα ομολογείτε ότι πήρατε τα επίμαχα έγγραφα από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ερωτώ, εάν δεν τα είχαμε καταθέσει εμείς στο Προεδρείο από που θα τα παίρνατε;

Στην καλύτερη περίπτωση, έχετε πλημμελή ενημέρωση και για την δημοσιοποίηση των εγγράφων.

Αποτέλεσαν συνοδευτικά του δελτίου τύπου της 4ης Οκτωβρίου και στοιχεία τεκμηρίωσης της παρέμβασης μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας (ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ.), με την επισήμανση ότι: «το ιστορικό του ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ., το καταστατικό κ’ ο ισολογισμός μας δόθηκαν από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη».

Η αλήθεια σώζει κε Αντιπεριφερειάρχη.

Εάν κάνατε λάθη παραδεχτείτετα, απολογηθείτε και θα τύχετε συγχώρεσης.

Αναλάβετε την ευθύνη. Φέρτε εσείς το θέμα «ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ.» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως έπραξε ο κος Καραγίαννης, νυν Δήμαρχος του Δήμου Σουλίου, προς τιμήν του.

Εκεί, στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα αποφασιστεί εάν θα καλύψουμε οικονομικά κενά (χρέη;) που δύνανται να προκύψουν, όπως υποστηρίξατε.

Εμείς ότι έγγραφο έχουμε θα το φέρνουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Γι αυτό εκλεγήκαμε.

Και επιτρέψτε μου να αντιγράψω την γνωστή έκφραση που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση μας:
«δεν φταίει ο Ταχυδρόμος για την είδηση αλλά το γράμμα».

Κύριε Πιτούλη, εξακολουθώ να διατηρώ στοιχεία εκτίμησης στο πρόσωπο σας παρά το ατόπημα σας να τοποθετηθείτε όπως τοποθετηθήκατε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου, σε ότι με αφορά και περιμένω διόρθωση.

Γιώργος Ζάψας
Περιφερειακός Σύμβουλος & επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών»

 

In this article

Join the Conversation