Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας για τις εκλογές των νέων οργάνων

Ανακοίνωση

Oλοκληρώθηκαν οι εκλογές του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας για την ανάδειξη νέων Οργάνων στη Διοίκηση του Σωματείου και αντιπροσώπων για τα συνέδρια της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο χαιρετίζει τους εργαζόμενους από κάθε χώρο δουλειάς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σωματείου και βοήθησαν σημαντικά για τη μαζικότερη δυνατή προσέλευση συναδέλφων στις αρχαιρεσίες.

Ακόμα περισσότερο, χαιρετίζουμε όσους έκαναν το βήμα για πρώτη φορά και συμμετείχαν τόσο στα ψηφοδέλτια όσο και με την ψήφο τους ξεπερνώντας το φόβο και την προπαγάνδα για την “αναποτελεσματικότητα των αγώνων”, που συγκρούστηκαν με τη λογική της μοιρολατρίας, της ηττοπάθειας, του “τίποτα δεν γίνεται”.

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που γύρισαν την πλάτη στις απαιτήσεις τις εργοδοσίας και της κυβέρνησης αλλά και στην πλειοψηφία τις ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ που θέλουν σωματεία χωρίς εργαζόμενους, η με εργαζόμενους που να μη διεκδικούν. Που θέλουν σωματεία σφραγίδες που να μην κάνουν γενικές συνελεύσεις ή να ψηφίζουν από το σπίτι.

Ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί η ότι στις εκλογές συμμετείχαν νέοι ηλικιακά εργαζόμενοι, κάτι που αποδεικνύει ότι έχουν ανησυχίες για τον εργασιακό τους βίο, δεν παραδίδουν τα εργασιακά τους δικαιώματα ούτε στους εργοδότες, ούτε στο κράτος τους!

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν στην αύξηση της συμμετοχής στις αρχαιρεσίες. Συγκεκριμένα ψήφισαν 266 εργαζόμενοι από 240 που είχαν ψηφίσει το 2017 (αύξηση 12%). Εκλέχθηκε 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο για την επόμενη διετία, εκλέχτηκαν 26 αντιπρόσωποι για το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας από 24 το 2017 και 3 αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων από 2 το 2017.

Το ΔΣ Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας δίνει αγωνιστικό ραντεβού στις διεκδικήσεις του επόμενου διαστήματος κόντρα στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού – καρμανιόλα για το 2020 που υλοποιεί τις «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, αποδέχεται την ενισχυμένη εποπτεία, τα ενισχυμένα πρωτογενή πλεονάσματα, που βγαίνουν από το ξεζούμισμα και την ανελέητη φορολόγηση του εργαζόμενου λαού.

Ταυτόχρονα, δίνουμε αγωνιστικό «παρών» σε κάθε προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων των συναδέλφων ενάντια σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες, ενισχύοντας την αλληλεγγύη μεταξύ των συναδέλφων, κάνοντας τα πάντα για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Σωματείου μας και τη μεγαλύτερη συμμετοχή των συναδέλφων στις συλλογικές του διαδικασίες.

In this article

Join the Conversation