Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Θεσπρωτίας από την Ferien–Messe Wien +Φωτογραφίες

Παρόν το Επιμελητήριο. Στην αποστολή μεταξύ άλλων ο προεδρος Αλέξανδρος Πάσχος και την υπεύθυνη ΓΕΜΗ και υποστήριξης επιχειρήσεων Βασιλική Τσώτου

Με θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Θεσπρωτίας, βρίσκεται σε εξέλιξη η διεθνή έκθεση τουρισμού Ferien–Messe Wien 2020 η οποια ολοκληρώνεται την Κυριακή στην Βιέννη.

Στην Ferien–Messe Wien και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με τον προεδρο Αλέξανδρου Πάσχου και την υπεύθυνη ΓΕΜΗ και υποστήριξης επιχειρήσεων Βασιλική Τσώτου, ενώ συνολικά συμμετέχουν 850 εκθέτες από 80 χώρες και αναμένονται πάνω από 160.000 επισκέπτες.

Στο περίπτερο του επιμελητήριο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημειώνεται απο τους επισκέπτες τοσο για την παραθαλάσσια ζώνη του νομού, όσο και για την ορεινή Θεσπρωτία και τις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, με τους Αυστριακούς να έχουν διαχρονικά δείξει την προτίμηση τους για διακοπές στην φύση.

Στο περίπτερο του επιμελητηρίου βρέθηκε η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και η γενική διευθύντρια Σοφία Λαζαρίδου, που ενώ κατά την διάρκεια της έκθεσης αναμένεται να έχουν σειρά συναντήσεων και επαφών στο περίπτερο του ΕΟΤ με τουριστικούς παράγοντες, επικεφαλής ταξιδιωτικών ομίλων και δημοσιογράφους.

Όπως τονίζει η προϊστάμενη του Γραφείου Αυστρίας του ΕΟΤ, η Ελλάδα βρίσκεται από το 2014 σε συνεχή ανοδική πορεία στην τουριστική κίνηση από την Αυστρία, σημειώνοντας ρεκόρ αυξήσεων, με κορύφωση το 2019, κατά το οποίο παρέμεινε, με διαφορά, στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών για τις κύριες θερινές διακοπές τους, έχοντας πετύχει θεαματική αύξηση της τάξης του 22,3% σε σχέση με το 2018.

Η ίδια σημειώνει ότι στο πλαίσιο των παρουσιάσεων των φετινών προγραμμάτων, όλες οι προβλέψεις των Αυστριακών τουριστικών πρακτόρων, ως προς τις προκρατήσεις του 2020 για την Ελλάδα, είναι πάρα πολύ ευνοϊκές και ελπιδοφόρες, φέροντας την χώρας μας να κατέχει και πάλι την πρώτη θέση για τις καλοκαιρινές διακοπές και να προηγείται των ανταγωνιστριών της χωρών, της Ισπανίας (απέναντι στην οποία οι προκρατήσεις για την Ελλάδα είναι περισσότερες κατά 30%), της Κροατίας και της Ιταλίας.

In this article

Join the Conversation