Η Πάργα σταμάτησε το σερι της ΚΑΕ Παραμυθιά

Γράφει ο Δημήτριος Ντόκος

ΣΤΟΠ στις νίκες και το σερί για την Παραμυθιά, που γνώρισε την ήττα στο Σαββατιάτικο εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο την δυνατή ομάδα της Πάργας.

Η αστοχία των γηπεδούχων ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, ακόμα και στις ελεύθερες βολές που εκτέλεσαν, με αποτέλεσμα την ανεπαρκή συγκομιδή πόντων ειδικά για εντός έδρας αγώνα.
Η εξέλιξη του αγώνα είχε πολλές μεταβολές και εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ στα τελευταία λεπτά του ματς αφήνοντας αμείωτο το ενδιαφέρον για τους φιλάθλους που γέμισαν το γήπεδο. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να δοκιμάζουν με σουτ κυρίως από μέση απόσταση, με την Πάργα να είναι πιο ψύχραιμη τελειώνοντας αρκετές φάσεις με δεύτερες επιθέσεις, χάρη στην δύναμη της κοντά στο καλάθι. Η Παραμυθιά αντέδρασε και σταδιακά μείωσε την διαφορά στους 4 για το φτωχό 14-18 σκορ πρώτης περιόδου. Στην δεύτερη περίοδος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και τρέχοντας στον αιφνιδιασμό μπόρεσαν να κάνουν την αντεπίθεση τους. Αρχικά ισοφάρισαν το σκορ και σταδιακά ανέβασαν απόδοση δίνοντας γρήγορο ρυθμό, χωρίς όμως να μπορούν να εκμεταλλευτούν τις κερδισμένες ελεύθερες βολές. Με την Πάργα να πετυχαίνει μόνο 11 πόντους η διαφορά ανέβηκε υπέρ της Παραμυθιάς στο 35-29 στην λήξη του ημιχρόνου αφήνοντας ανοιχτή την υπόθεση νίκης και για τις δυο ομάδες.

Η επιστροφή από την ανάπαυλα βρήκε του φιλοξενούμενους με καθαρότερο μυαλό. Η Παραμυθιά σκόραρε τους λιγότερους πόντους στο δεκάλεπτο (13) συνεχίζοντας να είναι άστοχη από την περιφέρεια, δίνοντας την δυνατότητα στην Πάργα να πετύχει κρίσιμους πόντους μειώνοντας την διαφορά στο 48-46 σκορ τρίτης περιόδου. Το τέταρτο δεκάλεπτο αναμένονταν εξίσου δυνατό και αμφίρροπο, με τους φιλάθλους να προσπαθούν να ενισχύσουν την προσπάθεια και των ομάδων.
Η Παραμυθιά μπήκε δυνατά και αποφασισμένα στο αγωνιστικό χώρο και αυτό φάνηκε από τους γρήγορους πόντους που πέτυχε στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου ανεβάζοντας την διαφορά σε διψήφιο νούμερο. Το παιχνίδι όμως είχε ακόμη πολύ δρόμο και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στην συνέχεια. Από το 3′ λεπτό του δεκαλέπτου και ύστερα η Παραμυθιά κόλλησε επιθετικά χωρίς να μπορεί να βρει λύσεις στο σκοράρισμα και οι παίχτες αναλώθηκαν σε λανθασμένες επιλογές. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι με μεγάλα σουτ και δικούς τους αιφνιδιασμούς επανήλθαν στο παιχνίδι δυναμικά. Το ταιμ αουτ των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να ανακόψει την αντεπίθεση διαρκείας της Πάργας, που με δυο συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα πήρε διαφορά στο σκορ με την Παραμυθιά να προσπαθεί να ακολουθήσει. Μερικές εύστοχες βολές και τρίποντο από τον Μπάμπο έδωσαν προς στιγμή δικαίωμα στην Παραμυθιά να πιστέψει στην ανατροπή. Οι φιλοξενούμενοι με δύσκολα τελειώματα και ψυχραιμία στις ελεύθερες βολές κατάφεραν αν εδραιώσουν την νίκη με το τελικό 70-78. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Πάργα κατάφερε να σκοράρει 32!! πόντους, χάρη στα πολλά εύστοχα τρίποντα που τελικά της έδωσαν μια πολύ σημαντική νίκη.
Ο Ζαφειράκης με 23(2) πόντους από την Παραμυθιά ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ενώ Παππάς, Παπαβασιλείου με 15 πόντους έκαστος οι πρώτοι σκόρερ της Πάργας που πήρε βοήθεια από αρκετούς παίχτες. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για την Παραμυθιά που έχει δύσκολο πρόγραμμα στην συνέχεια και θα χρειαστεί να πετύχει σημαντικές νίκες.

Στα άλλα ματς του ομίλου ο ΒΑΟ Άρτας γνώρισε μια ακόμη οδυνηρή ήττα με 62-66 εντός έδρας στο τοπικό ματς με αντίπαλο την ομάδα της Άνω Πόλης.

Επόμενη αγωνιστική για την Παραμυθιάς και πάλι εντός έδρας στης 25 Ιανουαρίου με αντίπαλο την ομάδα του Σπάρτακου Β.

Δεκάλεπτα: 14-18,35-29,48-46,70-78
Διαιτητές: Βίνης – Πλιάκος

ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (Κωστίδης Πέτρος): Ανδρέου ,Κούρτης ,Ντάγκας, Τάχιας 18,Κάτσης , ,Λατσός ,Βάτσιος 16(2),Ζαφειράκης 23(2),Ρεσβάνης,Μπάμπος 12(1), Φάτσιος.
Α.Ο. ΠΑΡΓΑΣ (Κόκκορης Π.): Λένας ,Ρίζος , Παππάς Φωτ.15(2), Παπαβασιλείου 15(1) ,Αυλωνίτης ,Γκίκας 14(1)Παππάς Φιλ. 12(1),Τσοβίλης 7,Τζάλας 5, Καρβούνης 10(1).

Αποτελέσματα ομίλου:
Β.Α.Ο ΑΡΤΑΣ – Γ.Σ ΑΡΤΑΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗ 62 – 66
Α.Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ(Β) – ΑΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 75 – 44
Κ.Α.Ε ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ – Α.Ο ΠΑΡΓΑΣ 70 – 78
ΡΕΠO : Α.Σ ΜΟΛΟΣΣΩΝ

In this article

Join the Conversation