Δύσκολη πρεμιέρα την Πέμπτη για τον ΦΟΔΣΑ

Καυτό θέμα το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων

Εν αναμονή της έκδοσης του ΦΕΚ για την ίδρυση και την λειτουργία του ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Πέμπτη.

Η πρεμιέρα κάθε άλλο παρά εύκολη είναι καθώς το θέμα που καίει τους Δήμους, παρότι γνωστό εδώ και πολύ καιρό, είναι αυτό του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων.Οι περισσότεροι δήμοι το 2019 λόγω και του προεκλογικού χρόνου, είχαν αποφύγει αναπροσαρμογές στα ανταποδοτικά. Μάλιστα υπάρχουν και περιπτώσεις δήμων όπου τα ανταποδοτικά δεν έχουν αλλάξει εδώ και μια δεκαετία!

Αποτέλεσμα είναι τα πενιχρά έσοδα που εισπράττουν να μην επαρκούν για την κάλυψη των εξόδων διαχείρισης.

Ο Φορέας θα συζητήσει σίγουρα το θέμα αν και η δική του παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική μάλλον είναι αδύνατη αφού αυτή έχει προσδιοριστεί από προυπάρχουσες συμβάσεις.

Το άλλο μεγάλο ζήτημα είναι η λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης. Ορισμένοι έχουν ολοκληρωθεί κι άλλοι βαίνουν προς ολοκλήρωση.

Οι δήμοι εκτιμούν ότι η λειτουργία τους μπορεί να μειώσει το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων όμως ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν.

Μέσα σε αυτό το δύσκολο τοπίο λοιπόν ο νέος Φορέας κάνει τα πρώτα του βήματα και ουσιαστικά καλείται να στελεχωθεί εκ του μηδενός.

Απο το epiruspost.gr

In this article

Join the Conversation