Έκτος έδρας νίκη της ΚΑΕ Παραμυθιά στον κρίσιμο αγώνα επί του ΒΑΟ Άρτας με 67-73

Γράφει ο Δημήτριος Ντόκος

Μια πολύ σημαντική, αλλά αγχώδη νίκη πέτυχε η ΚΑΕ Παραμυθιά στον κρίσιμο εκτός έδρας αγώνα στην Άρτα με αντίπαλο την ομάδα του ΒΑΟ. Το τελικό 67-73 ήρθε μετά από μια μέτρια εμφάνιση της Παραμυθιάς, που ουσιαστικά δεν κινδύνευσε παρά μόνο στα τελευταία λεπτά, λόγω των κακών ποσοστών στις ελεύθερες βολές και τις αδυναμίας να ανεβάσει την διαφορά ενώ είχε τις προϋποθέσεις.

Το ματς ξεκίνησε με εύστοχες επιθέσεις και για τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να προηγούνται την μοναδική φορά στα πρώτα λεπτά του αγώνα με 7-3. Από το σημείο αυτό και μετά η Παραμυθιά, με εύστοχες επιθέσεις και καλά ποσοστά, πήρε τα ηνία στο σκορ για το 11-14 και σύντομα ανέβασε την διαφορά στους 6 πόντους για να κλείσει το δεκάλεπτο στο οριακό 17-19 λόγω των κακών επιλογών στο τελευταίο λεπτό.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και ανεβάζοντας ρυθμό ανέβασαν την διαφορά αρχικά στους 7 και σύντομα στους 9 για το 19-38 στα μισά του δεκαλέπτου. Η ομάδα του ΒΑΟ αντέδρασε και μείωσε την διαφορά στο 39-44 σκορ ημιχρόνου. Όποτε οι παίχτες της Παραμυθιάς έφταναν κοντά σε διψήφια διαφορά παρασύρονταν με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μειώνουν το σκορ με εύστοχες προσπάθειες από κοντινή απόσταση.

Η ίδια νοοτροπία συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Ένα σερί 10-5 της Παραμυθιάς ανέβασε σε διψήφιο νούμερο την υπεροχή στο σκορ αλλά η χαλάρωση επέτρεψε στην ομάδα της Άρτας να πλησιάσει εκ νέου στους 4 για το 54-58. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με επιθετικά ριμπάουντ και προσπάθειες κοντά στην ρακέτα, ενώ της Παραμυθιάς τις περισσότερες φορές με γρήγορους αιφνιδιασμούς και σουτ από μακρινή απόσταση.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Παραμυθιά με ένα μικρό σερί ανέβασε και πάλι την διαφορά στο 58-68. Το παιχνίδι φαινόταν να έχει πλέον κριθεί αλλά οι αστοχία στις ελεύθερες βολές και ορισμένα κρίσιμα λάθη επέτρεψαν στον ΒΑΟ να μειώσει στους 4 στο 67-71 δυο λεπτά πριν την λήξη. Η Παραμυθιά σοβαρεύτηκε και με καθαρό μυαλό στις τελευταίες επιθέσεις καθάρισε την υπόθεση νίκης, παίρνοντας ένα πολύτιμο ροζ φύλο αγώνα στην προσπάθεια να καταλάβει μια από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου που οδηγούν στα μπαράζ ανόδου. Πολύ χαμηλά ποσοστά και για τις δυο ομάδες στην εκτέλεση των βολών που ευτυχώς δεν στοίχησαν στην Παραμυθιά. Οι Μπάμπος και Τάχιας κορυφαίοι της Παραμυθιάς, με τον πρώτο να παίζει ψυχωμένη άμυνα παρόλα τα σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων.

Σημαντικότερα αποτελέσματα της αγωνιστικής του ομίλου οι εντός έδρας νίκες, της Πάργας επί του Σπάρτακου Β με 94-81 καθώς και η εύκολη επικράτηση των πρωτοπόρων Μολοσσών με το ευρύ 70-53 στον αγώνα με αντίπαλο των Πύρρο Αρταίων.

Επόμενος αγώνας για την Παραμυθιά στης 22 Φεβρουαρίου εντός έδρας με αντίπαλο την δυνατή ομάδα των Μολοσσών. Ένας αγώνας από τον οποίο δεν πρέπει να απουσιάζει κανένας φίλαθλος της ομάδας.

Δεκάλεπτα: 17-19,39-44,52-58,67-73
Διαιτητές: Τσίγας – Τσώλης

Κ.Α.Ε ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (Κωστίδης Πέτρος): Ανδέου, Κούρτης , Ντάγκας 4,Τάχιας 17(2), Κάτσης 6(1),Τσούπης 1, Βάτσιος 16(1), Ζαφειράκης 7(1),Ζαφειράκης 7(1), Μπάμπος 19(1), Φάτσιος, Πατσούρας.
Β.Α.Ο. ΑΡΤΑΣ (Γιαννακός): Χήρας, Αποστολάκης, Πεταμίτης ,Ζολώτηας 14(1), Τσελέπης 9,Τσαδήμας 6, Γεωργάκης 14 ,Θεοδορόπουλος 5, Λουκάς 10(1), Λάιος, Κέφης 9(2)

Αποτελέσματα ομίλου:
Β.Α.Ο ΑΡΤΑΣ – Κ.Α.Ε ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 67 – 73
Α.Ο ΠΑΡΓΑΣ – Α.Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ(Β) 94 – 81
Α.Σ ΜΟΛΟΣΣΩΝ – Α.Κ ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ 70 – 53
ΡΕΠΩ : Γ.Σ. ΑΡΤΑΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗ

In this article

Join the Conversation