“Τζόρνταν” | Ο σπαρακτικός μονόλογος μιας παιδοκτόνου στο θέατρο Κρακαμίσι για καλό σκοπό

Το Σάββατο στις 20:30. Βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Σίρλεϊ Τζόουνς, της παιδοκτόνου και αποτυχημένης αυτόχειρα, που συντάραξε την κοινή γνώμη της Βρετανίας στα ’80s.

Το Σάββατο, 15/02 και ώρα 20:30, η θεατρική ομάδα “Άτρεμες Ήτορ” παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση “Τζόρνταν” στο θέατρο Καρκαμίσι.

Ενδεικτική τιμή εισόδου:3 ευρώ. Οι εισπράξεις θα διατεθούν στο Σύλλογο Προστασίας παιδιών “Κιβωτός του Κόσμου” και στη Δομή Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών “Hope-Spot”-Κέντρο Ελπίδας.

Πρόκειται για ένα συνταρακτικό σύγχρονο έργο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα στη Μ. Βρετανία της δεκαετίας του ’80.Στο έργο αυτό, βλέπουμε τις ακραίες μορφές και διεξόδους που λαμβάνει η μητρική αγάπη.

Η Σίρλεϋ έχει ήδη μεταφερθεί με καμιόνι από την πτέρυγα τρελών των φυλακών στην αίθουσα αναμονής του δικαστηρίου. Εκεί περιμένει την απόφαση των δικαστών και των ενόρκων και θυμάται πώς έφτασε μέχρι εκεί.

Κατηγορείται για τη *δολοφονία* του *παιδιού της*. Ο βάναυσης εραστής της θέλει να πάρει το παιδί τους, τον Τζόρνταν. Όμως εκείνη δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τον Τζόρνταν ούτε ο Τζόρνταν χωρίς εκείνη. Τον πνίγει και αυτοκτονεί. Όταν όμως συνέρχεται, συνειδητοποιεί πως εκείνη έζησε, ενώ το παιδί είναι νεκρό. Συνειδητοποιεί το *αδιέξοδο*. Η Σίρλεϋ διηγήθηκε την ιστορία στην Ανν, τη μία από τις δύο συγγραφείς του έργου, όταν οι δυο τους ήταν συγκρατούμενες στη φυλακή.

Κατάλληλο για παιδιά άνω των 16 ετών.

In this article

Join the Conversation