Στην κεντρική δομή προετοιμασίας της συνδιάσκεψης του ΚΙΝ.ΑΛ ο Ανδρέα Σπυρόπουλος

Ονόματα

Στην τελική ευθεία της διοργάνωσης της Προγραμματικής – Ιδεολογικής Συνδιάσκεψης, στα μέσα Μαρτίου, βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής.

Η Προγραμματική – Ιδεολογική Συνδιάσκεψη θεωρείται κρίσιμη για την Φώφη Γεννηματά, ώστε να πιάσει το νήμα και πάλι από την αρχή για να υφάνει εκ νέου το πολιτικό αφήγημα του κόμματος που ηγείται, με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές οι οποίες, όποτε κι αν γίνουν, θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι στόχος της Συνδιάσκεψης είναι να «σφραγίσει» την σοσιαλιστική ταυτότητα το Κινήματος Αλλαγής, να διατυπώσει τις απαντήσεις του στα μεγάλα διακυβεύματα της σύγχρονης εποχής, αλλά και να χτίσει πολιτικό προφίλ δυνάμει κυβερνητικού σχηματισμού.

Για τις ανάγκες της Συνδιάσκεψης έχει συγκροτηθεί κεντρική δομή προετοιμασίας της Συνδιάσκεψης, που συντονίζει ο στενός συνεργάτης της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Χρήστος Πρωτόπαπας, και στην οποία μετέχουν μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, που είναι επιφορτισμένα με την προετοιμασία των προγραμματικών – πολιτικών θέσεων ανά θεματική ενότητα, όπως ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, η Συλβάνα Ράπτη, η Έφη Χαλάτση και η Αφροδίτη Παπαθανάση.

Τα Σχέδια που ήδη έχουν δοθεί για διαβούλευση αποτελούν κείμενα εργασίας που θα βελτιωθούν με την συμβολή του διαλόγου που θα γίνει στις Ομάδες δουλειάς, των απόψεων που θα αναπτυχθούν στις Περιφερειακές Συνδιασκέψεις που θα προηγηθούν της κεντρικής Συνδιάσκεψης, καθώς και των ιδεών και της κριτικής, που θα καταθέσουν τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής στο διάλογο που θα διεξαχθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ενόψει της Συνδιάσκεψης θα γίνουν περιφερειακές συνδιασκέψεις πολιτικού, ιδεολογικού αυτοπροσδιορισμού με στόχο την αποσαφήνιση της ταυτότητας του κινήματος και της κατάθεσης λύσεων και προτάσεων σε 6 άξονες.

1. Η προοδευτική αντίληψη για τη νέα εποχή – ο δρόμος της σοσιαλδημοκρατίας
2. Νέα Αλλαγή και στην Ευρώπη: Η Ευρωπαϊκή Ένωση – Ομοσπονδία
3. Η Ελλάδα στην Ψηφιακή Εποχή. Κράτος – Οικονομία – Έρευνα – Εκπαίδευση
4. Το Κοινωνικό Κράτος ως δικαίωμα
5. Η σοσιαλιστική μας ταυτότητα και ο Πολιτικός φιλελευθερισμός
6. Η Απάντηση στην Κλιματική Κρίση: Μια νέα Πράσινη Συμφωνία (New Green Deal) – Στοίχημα ζωής

Συντονιστές της επιτροπής διαλόγου ανά περιφέρεια έχουν αναλάβει στελέχη με κοινωνική, πολιτική αναφορά και σημειολογία, έχοντας στόχο τη δημιουργία ενός ανοιχτού δικτύου προσβάσιμο προς όλους όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο διάλογο.

In this article

Join the Conversation