ΚΑΕ Παραμυθιά | Με το ευρύ 57-36, νίκησε τον Σπάρτακο

Γράφει ο Δημήτριος Ντόκος

Συνέχεια στις νίκες για την ΚΑΕ Παραμυθιά επί του Σπάρτακου Β΄ αυτήν την φορά με το ευρύ 57-36 να έρχεται κυρίως στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Μια σημαντική νίκη σε εξ αναβολής αγώνα, λίγο πριν το ντέρμπι κορυφής με αντίπαλο την ομάδα των Μολοσσών Ιωαννίνων.

Το ματς ξεκίνησε αρκετά νευρικά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Οι νεαροί παίχτες του Σπάρτακου Β΄ από την πλευρά τους με εύστοχα τελειώματα από κοντινή απόσταση, οι δε της Παραμυθιάς με σουτ από την περιφέρεια και λυγιστούς αιφνιδιασμούς. Το οριακό 12-10 στα μέσα της πρώτης περιόδου μετατράπηκε στο 16-13 στην λήξη του δεκαλέπτου δείγμα της μαχητικότητας της φιλοξενούμενης ομάδας αλλά και την αστοχία της Παραμυθιάς.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και συγκεντρωμένα την δεύτερη περίοδο και με ένα μικρό σερί ανέβασαν την διαφορά αρχικά στο 20-13. Στα μέσα του δεκαλέπτου το σκορ είχε κυμανθεί στο 24-17 με τους παίχτες του Σπάρτακου Β΄ να μην μπορούν να αντέξουν στην πίεση της Παραμυθιάς. Το ημίχρονο έληξε με χαμηλό σκορ στο 28-21 καθώς και οι δύο ομάδες είχαν κακά ποσοστά τόσο στις ελεύθερες βολές όσο και σε σουτ από την περιφέρεια. Η διαφορά αυτή δεν έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα στους πρωτοπόρους και το δεύτερο ημίχρονο θα φανέρωνε την υπόθεση νίκη.

Η ανάπαυλα του ημιχρόνου έδωσε την ευκαιρία στον προπονητή Κωστίδη να αφυπνίσει τους παίχτες του, ώστε εκείνοι μπήκαν αποφασισμένοι στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου. Γρήγορα η διαφορά ανέβηκε στο 34-25. Τα σωστά τελειώματα των φάσεων, οι αρκετοί αιφνιδιασμοί και τα επιθετικά ριμπάουντ έδωσαν στην Παραμυθιάς αέρα διψήφιας διαφοράς για το 37-28. Ο Σπάρτακος Β΄ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις πολλές κερδισμένες βολές και τις διεισδύσεις, χωρίς όμως να μπορεί να μειώσει την διαφορά. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε στο 43-30 με την τριάδα Μπάμπος-Βάτσιος-Τάχιας να σκοράρει ασταμάτητα.

Η διαφορά στο τελευταίο δεκάλεπτο σύντομα ανέβηκε στους 18 πόντους (48-30) και σταδιακά πάνω από τους 20. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μείνει από δυνάμεις και η αποφασιστικότητα της Παραμυθιάς να πάρει το πολύτιμο αυτό ροζ φύλλο αγώνα δεν έδωσε πολλά περιθώρια για αλλαγή στην διακύμανση του σκορ. Η λήξη της κόρνας βρήκε την Παραμυθιά να νικά με 57-36 σχετικά εύκολα, σε έναν αγώνα που έπρεπε επιτακτικά να κερδίσει. Η ήττα μάλιστα του Πύρου Άρτας με 54-55 από την Άρτα Άνω πόλη έδωσε ακόμα μεγαλύτερη σημασία στο κερδοφόρα αποτέλεσμα της Παραμυθιάς.

Κορυφαίοι για την Παραμυθία οι Βάτσιος με 20, Μπαμπος με 17 και Τάχιας με 13 και τρία εύστοχα τρίποντα. Από τον Σπάρτακο Β΄ ξεχώρισε ο Δήμος με 13 πόντους.

Στα άλλα ματς του ομίλου η Πάργα νίκησε δύσκολα τον ΒΑΟ Άρτας με 97-95 ενώ οι Μολοσσοί δεν δυσκολεύτηκαν να νικήσουν εύκολα τον Αία Περιβλέπτου με 86-40.

Επόμενη και κρίσιμη αγωνιστική για την Παραμυθιάς και πάλι εντός έδρας στης 22 Φεβρουαρίου στο ντέρμπι των πρωτοπόρων με αντίπαλο την ομάδα των Μολοσσών. Η ΚΑΕ Παραμυθιάς καλεί τον φίλαθλο κόσμο να συμπαρασταθεί μαζικά στην προσπάθεια για την νίκη.

Δεκάλεπτα: 16-13,28-21,43-30,57-36

Διαιτητές: Βίνης – Πλιάκος

ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (Κωστίδης Πέτρος): Ανδρέου ,Κούρτης ,Ντάγκας 2, Τάχιας 13(3),Κάτσης 2, Τσούπης ,Βάτσιος 20(1),Ζαφειράκης 3(1),Ρεσβάνης,Μπάμπος 17(1), Φάτσιος.
Α.Ο. ΠΑΡΓΑΣ (Καίκας Ι.): Περτζεμλίδης ,Κίτσιος,Καρβούνης, Κλεισούρας ,Βαρακάς 6,Τούλιας 3, Σοσώνης 4,Γκιώνης ,Κώστης 2, Δήμος 13(1), Τσίγκας 7, Στεργίου 1.

Αποτελέσματα ομίλου:
Α.Ο ΠΑΡΓΑΣ – Β.Α.Ο ΑΡΤΑΣ 97 – 95
Α.Σ ΜΟΛΟΣΣΩΝ – ΑΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 86 – 40
Α.Κ ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ – Γ.Σ. ΑΡΤΑΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗ 54 – 55

In this article

Join the Conversation