ΒΙΝΤΕΟ | Η επετειακή εκδήλωση για την απελευθέρωση της Παραμυθιάς

Την έναρξη των διαδικασιών ώστε η 23η Φεβρουαρίου, να χαρακτηριστεί ως Δημόσια Εθνική Εορτή για τον δήμο μας, ανακοινωσε ο Γιάννης Καραγιάννης.

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ τη Κυριακής στο θέατρο Καρκαμίσι, η επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 107 ετών από την απελευθέρωση της Παραμυθιάς στους Βαλκανικούς Πολέμους, παρουσία μεταξύ άλλων των βουλευτών του νομού Βασίλη Γιόγιακα και Μάριου Κάτση,του δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη και της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Σταυρουλα Μπραίμη.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, ήταν διδάκτωρ αρχαιολογίας και ιστορίας Χαράλαμπος Παντελής, ενώ προβλήθηκε και το ντοκιμαντέρ της paramythia-online.gr, που γυρίστηκε στην συμπλήρωση των 100 ετών απο την απελευθέρωση της πόλης.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Σουλίου, ενημέρωσε πως θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε η 23η Φεβρουαρίου, να χαρακτηριστεί ως Δημόσια Εθνική Εορτή για τον δήμο μας. “Ελπίζοντας πως το σχετικό ΦΕΚ του Υπουργείου Εσωτερικών, θα δημοσιευτεί πριν τον εορτασμό του 2021. Και σε αυτή την προσπάθεια αγαπητοί βουλευτές μας, είμαστε σίγουροι πως θα είστε διπλά μας και αρωγοί” ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σουλίου.

“Χρέος μας είναι να διατηρούμε την ιστορική μνήμη και να την μεταλαμπαδεύουμε στις νέες γενιές και γιαυτό, η ημέρα της απελευθέρωσης της Παραμυθιάς στους βαλκανικούς πολέμους, θα θεσπιστεί ως ημέρα γιορτής για όλον το δήμο μας. Μια ημέρα υπερηφάνειας και τιμής για τους προγόνους μας, συμπατριώτες μας και μη, που έδωσαν την ζωή τους για την Ελευθερία. Να γιορτάζουμε πανηγυρικά και τη δική μας απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό. Γιατί θέλουμε να ανήκουμε στις κοινωνίες, οι οποίες, παρότι μικρές σε έκταση, είναι υπερήφανες και διατηρούν και χαράσσουν την ιστορική ταυτότητα” τονισε ο Γιάννης Καραγιάννης.

Δειτε στο βιντεο που ακολουθεί χαρακτηριστικά στιγμιότυπα απο την εκδήλωση:

 

In this article

Join the Conversation