Στα τέλη Αυγούστου αναμένονται μελέτες και σχέδια για την ανάδειξη του ιστορικού Σουλίου

Ομάδα εργασίας απο υπουργείο Πολιτισμού Περιφέρεια Ηπείρου, ΕΜΠ και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μέχρι το τέλος Αυγούστου 2020 αναμένεται να παραδοθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου η πρώτη φάση των μελετών και σχεδίων, που θα εκπονηθούν στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης, εκτός αν η πανδημία του κοροναϊού προκαλέσει καθυστέρηση, ώστε να υλοποιηθούν έργα στο Σούλι.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το ΕΜΠ και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, συγκροτούν επιστημονική ομάδα εργασίας σύνταξης και εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για το Σούλι.

Τα έργα, που σε πρώτη φάση έχουν προγραμματιστεί, εκτός από την αποκατάσταση του Κάστρου της Κιάφας, έχουν να κάνουν με την οριοθέτηση ζωνών και την επίλυση των χωροταξικών ζητημάτων.

Με τη χάραξη μονοπατιών και την πρόσβαση σε ιστορικούς τόπους. Με την αναπαλαίωση των τριών κεντρικών πηγαδιών του οικισμού, που παρουσιάζουν σημεία εσωτερικής κατάρρευσης, από τα 400, που διαθέτει η περιοχή, αλλά και της οικίας Μπούση. Με τη συστηματική καταγραφή των κτηρίων του Τετραχωρίου, αλλά και όλης της περιοχής, που οριοθετείται ως ιστορικός χώρος Σουλίου. Με επεμβάσεις στερέωσης στα επώνυμα κτήρια της περιοχής.

In this article

Join the Conversation