Λογιστές Θεσπρωτίας | “Οι επιταγές για την κατάρτιση να αποδοθούν για την ενίσχυση των ΜΕΘ”

"Ο κλάδος μας εμπαίζεται από την πολιτεία"

Με απόφαση του Δ.Σ της Ε.Φ.Λ.Ε.Ε. (Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Θεσπρωτίας), αποφασίστηκε ομόφωνα ότι οι επιταγές των μελών του Δ.Σ. της καθώς και των εκλεγέντων αντιπροσώπων της στην ΠΟΦΕΕ για την κατάρτιση , η οποία ανακοινώθηκε, να αποδοθεί για την ενίσχυση των ΜΕΘ της χώρας μας .

Θεωρούμε πως με την απόφαση αυτή για άλλη μια φορά ο κλάδος μας εμπαίζεται από την πολιτεία, καθώς κάθε χρόνο οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί της χώρας καταρτίζονται μέσω του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για να έχουν το δικαίωμα να ασκούν τα καθήκοντά τους.

Θεωρούμε πως στο επάγγελμά μας ένας τέτοιος εκπαιδευτικός κύκλος είναι ανούσιος, καθώς το αντικείμενο της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας και λογιστικής παρακολούθησης αλλάζουν με ταχύτατο ρυθμό, και γι’ αυτό αποφασίσαμε πως στην παρούσα φάση το βάρος πρέπει να δοθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην πανδημία, συντασσόμενοι με την απόφαση της ΠΟΦΕΕ και άλλων συλλόγων ανά την επικράτεια. Η ανθρώπινη υγεία προέχει, από κάθε μέτρο που αποσκοπεί στο να σταματήσουν να ακούγονται οι φωνές των Λογιστών – Φοροτεχνικών. Το υγειονομικό σύστημα αυτή τη στιγμή χρειάζεται τον κάθε διαθέσιμο οικονομικό πόρο. Φυσικά η απόφαση δεσμεύει μόνο τα μέλη του Δ.Σ και τους Αντιπροσώπους της Ένωσης στην ΠΟΦΕΕ.

Όσο για μας θα βρεθεί τρόπος να ανταποκριθούμε στην οποία ανάγκη επιμόρφωσης από ιδίους πόρους όπως κάναμε πάντα.
Όσα μέλη της Ένωσης θέλουν μπορούν να πράξουν αναλόγως , καθώς η απόφαση δεσμεύει μόνο τα μέλη του ΔΣ και τους αντιπροσώπους της στην ΠΟΦΕΕ

In this article

Join the Conversation