Απολογισμός και ενημέρωση για το δημοτικό συμβούλιο από τον πρόεδρο Κώστα Παππά

Χωρίς βίντεο, η ανασκόπηση της συνεδρίασης, λόγω των μέτρων περιορισμού του Covid-19

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες του Δήμου Σουλίου.

Στις 31 Μαρτίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου δια περιφοράς, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 10 της Π.Ν.Π, της παραγράφου 5 του άρθρου 167 του Ν. 3852/10, όπως τροποποιήθηκαν από τις παραγράφους 1 και 2 αντιστοίχως του άρθρου 184 Ν 4632/19 και το μέτρο απαγόρευσης συναθροίσεων των πολιτών.

Για τον έλεγχο της απαρτίας, η διαπίστωση έγινε μέσω των απαντήσεων που δόθηκαν με κάθε πρόσφορο μέσο, όπως emails, fax, αλληλογραφίας κλπ. όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Εκ του αποτελέσματος διαπιστώθηκε απαρτία και πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν οι Σύμβουλοι των παρατάξεων “ΔΗΜ.Ο.Σ”, “1 μέλλον Ανάπτυξης και Ελπίδας” και της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Δεν συμμετείχαν οι σύμβουλοι των Παρατάξεων “Τόπος Αξιών” και “Δύναμη Ελπίδας”.

Και τα 16 θέματα της ημερήσιας διάταξης υπερψηφίστηκαν ομόφωνα, θέτοντας τις παρατηρήσεις τους σε κάποια από αυτά, Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των Δημοτικών Παρατάξεων.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σημειώσω πως το όργανο του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι το ανώτερο όργανο διαχείρισης των τοπικών θεμάτων και κάλο θα είναι να πραγματοποιείται με την συμμετοχή όλων των Δημοτικών Συμβούλων από όλες τις Παρατάξεις.

Όλες οι Παρατάξεις ενημερώθηκαν 6 ημέρες πριν για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο οι Παρατάξεις “Τόπος Αξιών” την τελευταία στιγμή και η”Δύναμη Ελπίδας” αφού είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση, ενημέρωσαν με επιστολές τους πως δεν θα συμμετέχουν, αναφέροντας ανακρίβειες για το τι αναφέρει η κείμενη νομοθεσία για τις συνεδριάσεις.

Για να μην υπάρχει καμία άγνοια του Νόμου ή παρερμηνεία και αφού στις επιστολές τους οι Παρατάξεις “Τόπος Αξιών” και “Δύναμη Ελπίδας” κάνουν αναφορές στην Νομοθεσία και την συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, ενημερώνω πως σύμφωνα με την ΠΝΠ όπως δημοσιεύτηκε στο υπ. αριθ. 55ο Φύλλο της Εφημερίδα της Κυβερνήσεως , προβλέπεται το εξής για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων: α) είτε δια περιφοράς με την διαδικασία των διατάξεων των άρθρων 67, αρ.5 και 167, παρ. 1 του Ν. 382/2010, β)είτε με τηλεδιάσκεψη με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσω.

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση υπήρχαν πολύ σημαντικά θέματα, που αφορούσαν την απαλλαγή τελών κοινόχρηστων χώρων, το τουριστικό προϊόν του Αχέροντα, το κοινωνικό παντοπωλείο, την στήριξη του θεσμού των ΚΔΑΠ κ.α. Καλό είναι να μην επιλέγουμε επικοινωνιακές πολιτικές, αγνοώντας σοβαρά θέματα της κοινωνίας μας, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Τέλος και με αφορμή μια αναφορά στην ανακοίνωση του κ. Γώγου Νίκου που κάνει λόγο για υπόγεια σχέδια που αν προκληθεί θα επανέλθει με στοιχεία, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, του ζητάω δημόσια, να αναφέρει ξεκάθαρα και χωρίς υπεκφυγές, σε τι υπόγεια σχέδια αναφέρετε και τι στοιχεία υπάρχουν, έτσι ώστε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του Δήμου μας και των Δημοτών μας.

In this article

Join the Conversation