Ξαναχτυπά κόκκινο η ρύπανση στον Καλαμά

Σήμα κινδύνου λόγω της τεράστιας μόλυνσης από τα λύματα που δέχεται, επεξεργασμένα ή μη, εκπέμπει ο ποταμός Καλαμάς, σύμφωνα με τα όσα τόνισαν χθες στο δελτίο ειδήσεων του...

Σήμα κινδύνου λόγω της τεράστιας μόλυνσης από τα λύματα που δέχεται, επεξεργασμένα ή μη, εκπέμπει ο ποταμός Καλαμάς, σύμφωνα με τα όσα τόνισαν χθες στο δελτίο ειδήσεων του ITV ο πρόεδρος της Κινησης “Καθαρός Καλαμάς” Πατήρ, Γεώργιος Τζώρτζης αλλά και το μέλος του Δ.Σ. της Κίνησης, Χαράλαμπος Καλογερίδης.

Όπως δήλωσαν, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο η ρύπανση του ποταμού για την οποία “φωτογράφησαν” ως υπε΄θυνη την απόρριψη αστικών και βιομηχανικών υγρών αποβλήτων, καθώς και τις εντατικές καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές δραστηριότητες, που λαμβάνουν χώρα στις όχθες του.

‘Οπως εξήγησαν στη χθεσινοβραδινή τους παρουσία, είναι έντονος ο προβληματισμός τους, σχετικά με τις παραμέτρους των προβλημάτων του ποταμού Καλαμά και κυρίως για το εάν οι παρεμβάσεις των τελευταίων ετών είχαν θετική επίπτωση στην ποιότητα των νερών της τάφρου της Λαψίστας και εν συνεχεία του ποτάμιου οικοσυστήματος.
Απο EpirusGate


In this article

Join the Conversation