Με μεγάλη συμμετοχή η συνάντηση Δημοτικής Αρχής και Αγροτοκτηνοτρόφων

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Ιουλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου,  η προγραμματισμένη ανοιχτή συνάντηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κλάδος συνολικά καθώς...

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Ιουλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου,  η προγραμματισμένη ανοιχτή συνάντηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κλάδος συνολικά καθώς και τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων τους για τις επιδοτήσεις.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός από τη Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι αγροκτηνοτροφικών συλλόγων, εκπρόσωποι της ΕΑΣ, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ καθώς και αγρότες.

Η Δήμαρχος Σουλίου συγκεντρώνοντας στο τέλος της συνάντησης τα συμπεράσματα από τις τοποθετήσεις των παραβρισκόμενων ανέφερε τα εξής:

1) Ο αγροτικός κόσμος στην περιοχή μας βιώνει μια κρίση η οποία είναι ιδιαίτερα επώδυνη τόσο για τους αγρότες όσο και για την τοπική οικονομία. Τα αίτια πολλά
2) οι Έλληνες παραγωγοί, μικροί σε οικονομική δύναμη, πολυάριθμοι και ασυντόνιστοι δεν μπορούν να διασφαλίσουν την παραγωγή και την τιμή των προϊόντων.
3) η αποτυχία του συνεταιριστικού κινήματος
4) η πιστοποίηση – ποιότητα –  προώθηση
5) και βέβαια τα σοβαρά ζητήματα με τις επιδοτήσεις και την επιλεξιμότητα των βοσκήσιμων εκτάσεων και τη νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων.

Ο Δήμος δεσμεύτηκε για συνέχιση τέτοιου είδους συναντήσεων, συνεργασία με όλους  τους εμπλεκόμενους φορείς και δημιουργία ενός γραφείου εξυπηρέτησης αγροτών.

In this article

Join the Conversation