Παρουσίαση του Αλέξανδρου Νίκα στη γιορτή βιβλίου Αλμυρού +ΒΙΝΤΕΟ

Είναι χαρά να συμμετέχει κανείς σε μια παρουσίαση συγγραφέως, και πόσο μάλλον ανάμεσα σε όλους τους επαγγελματίες βιβλιοπώλες και απέναντι από τη νέα βιβλιοθήκη του Αλμυρού η οποία...

Είναι χαρά να συμμετέχει κανείς σε μια παρουσίαση συγγραφέως, και πόσο μάλλον ανάμεσα σε όλους τους επαγγελματίες βιβλιοπώλες και απέναντι από τη νέα βιβλιοθήκη του Αλμυρού η οποία καρτερικά μας περιμένει να της δώσουμε ζωή. Έτσι λοιπόν, μετά από την πρόταση της κυρίας Σοφίας από το βιβλιοπωλείο Βούλγαρη και με τη στήριξη της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού στα πλαίσια της 2ης γιορτής βιβλίου, παρουσιάσαμε με την Αγγελική Μπαρμπερίου Κεχαγιά  τον συγγραφέα Αλέξανδρο Νίκα, το περασμένο Σάββατο 2 Αυγούστου.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν η ιστοσελίδα almyrosinfo, οι εφημερίδες Ταχυδρόμος, Θεσσαλία και Λαός του Αλμυρού και η ιστοσελίδα της εφημερίδας almyros.gr.  Τον  χώρο επιμελήθηκαν οι: Λίτσα Πρεβεζιάνου, η  Χαρούλα Λυκούση και ο Θοδωρής Τζιβινίκος. Ενώ ο Χρήστος Καραζούπης μας παραχώρησε τον προτζέκτορα για τις ανάγκες της εκδήλωσης. Τους ευχαριστούμε όλους πολύ!

Ο Αλέξανδρος Νίκας, γεννήθηκε το 1956 στο Σεβαστό Παραμυθιάς. Επηρεάστηκε από πολλούς δασκάλους, με διαφορετική φιλοσοφία και κουλτούρα, αφού τα πρώτα γράμματα τα έμαθε στο χωριό του και τελείωσε το δημοτικό στον Πειραιά. Παρακολούθησε τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου στην Παραμυθιά, συνέχισε στη Θεσσαλονίκη και πήρε το απολυτήριό του στα Γιάννενα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Μαθηματικών. Είναι παντρεμένος με τη δασκάλα Αποστολία Βουλτσίδου, έχει έναν γιο, τον Σωτήρη, και εργάζεται ως στέλεχος στον χώρο των πωλήσεων σε μεγάλη ελληνική εταιρεία. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το μυθιστόρημά του Κάθε 29 του Φλεβάρη (2012). Τον Ιανουάριο του 2013 τιμήθηκε με τον Α΄ Έπαινο για το διήγημά του Ξύπνα Εμινέ, πάμε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών.

Άμεσος και επικοινωνιακός, ο συγγραφέας μας μίλησε για  βιβλία του και μοιράστηκε μαζί μας απόσπασμα ντοκυμαντέρ από το χωριό του, την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι μετανάστες του τότε 1960 και του σήμερα.

Απο το almyros.gr


In this article

Join the Conversation