Δεν κινδυνεύουν προς το παρόν οι εξαγωγές εσπεριδοειδών από τη Θεσπρωτία προς τη Ρωσία

Δεν κινδυνεύουν οι εξαγωγές εσπεριδοειδών από τη Θεσπρωτία στη Ρωσία σύμφωνα με ανακοίνωση που έλαβε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας από το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το...

Δεν κινδυνεύουν οι εξαγωγές εσπεριδοειδών από τη Θεσπρωτία στη Ρωσία σύμφωνα με ανακοίνωση που έλαβε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας από το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο όπως και στη σχετική λίστα περιγράφονται λεπτομερώς τα προϊόντα τα οποία απαγορεύονται να εισαχθούν στη χώρα από χώρες της Ε.Ε, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νορβηγία. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή τη λίστα τα εσπεριδοειδή δεν συγκαταλέγονται στα απαγορευμένα προϊόντα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της επίσημης ανακοίνωσης της Ρωσικής Κυβέρνησης σχετικά με την ολική απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων τροφίμων που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νορβηγία, το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο παρουσιάζει τη λίστα των δασμολογικών κλάσεων για τους Έλληνες εξαγωγείς, η οποία επισυνάπτεται.

Η απαγόρευση τίθεται σε άμεση εφαρμογή από τις 7 Αυγούστου 2104 για ένα έτος.

Συγκεκριμένα, πλήρη απαγόρευση επιβάλλεται στις εισαγωγές μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος, οπωροκηπευτικών, κρέατος πτηνών, ψαριών, τυριών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων ζωικής και φυτικής προέλευσης.

Eξαιρούνται από το εμπάργκο στις εισαγωγές προϊόντων τα εξής: παιδικές τροφές και αλκοολούχα (συμπεριλαμβανομένου του κρασιού). Στο παρών κατάλογο ​εξαίρεση αποτελούν επίσης τα προϊόντα ελιάς και ελαιολάδου, προϊόντα σησαμιού (χαλβάς, ταχίνι), γλυκά κουταλιού, λουκούμια, κ.α.

Σχετικά με τις δασμολογικές κλάσεις μπορείτε να σιγουρευτείτε απο ΕΔΩ

Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής στην ελληνική απόδοση των δασμολογικών κλάσεων, μιας και δεν συμπίπτουν πάντα οι καταλήξεις μεταξύ του Ευρωπαϊκού TARIC & ρωσικού ТН ВЭД – CC FEA (Commodity Classification for Foreign Economic Activity).

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!