Tεκμήριo ιστορικού αρχείου Παραμυθιάς: 1896 Εξουσιοδότηση για την πληρωμή «διδασκάλων»

Γράφει για την paramythia-online.gr ο:Παντελής ΧαραλαμποςΑρχαιολόγος – Ιστορικός Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που αρχίζει η νέα σχολική χρονιά. Έτσι στο «τεκμήριο του μήνα*», επιλέξαμε τη χειρόγραφη εξουσιοδότηση...

Γράφει για την paramythia-online.gr ο:
Παντελής Χαραλαμπος
Αρχαιολόγος – Ιστορικός

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που αρχίζει η νέα σχολική χρονιά. Έτσι στο «τεκμήριο του μήνα*», επιλέξαμε τη χειρόγραφη εξουσιοδότηση για πληρωμή των μισθών των εκπαιδευτικών. Το «τεκμήριο του μήνα» είναι ένα εργαλείο προβολής της δράσης και του έργου μας, ενώ παράλληλα μας φέρνει πιο κοντά με την ιστορία και την αξία του τόπου μας. Τα Γ.Α.Κ. – Τοπικό Αρχείο Παραμυθιάς, εδώ και 26 χρόνια έχουν λειτουργήσει ως ζωντανό πολιτιστικό κύτταρο του, προβάλλοντας με ποικίλους τρόπους το έργο τους προς το κοινό. Αυτό θα συνεχίσουμε μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την προβολή αρχειακού υλικού και μέσα από το «τεκμήριο του μήνα».

Το έγγραφο αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του Ιστορικού Αρχείου Παραμυθιάς

Περιεχόμενο: Εξουσιοδότηση του Αρχιερατικού Επίτροπου Παραμυθιάς προς τον Παναγιώτη Ρίγγα, εφοροταμία των Εκπαιδευτικών Καταστημάτων Παραμυθιάς για την πληρωμή των δεδουλευμένων μισθών των «διδασκάλων και διδασκαλισσών»
Χρονολογία: 11 Ιουλίου 1896
Αρχείο: Γ.Α.Κ. – Τοπικό Αρχείο Παραμυθιάς, Αρχείο Εμπορικής Εταιρείας Παναγιώτη Ρίγγα & Υιών

 

* Στο πλαίσιο διεύρυνσης των υπηρεσιών τους προς το κοινό, τα Γ.Α.Κ. – Τοπικό Αρχείο Παραμυθιάς εγκαινιάζουν το “Τεκμήριο του μήνα”. Το «τεκμήριο του μήνα» είναι ένα μεμονωμένο τεκμήριο (έγγραφο, φωτογραφία, χάρτης ή βίντεο ή άλλο) που τα Γ.Α.Κ. – Τοπικό Αρχείο Παραμυθιάς  αναρτούν για ένα μήνα στον ιστότοπό τους. Μπορεί  να προέρχεται τόσο από τις παλιές συλλογές των Γ.Α.Κ. – Τοπικό Αρχείο Παραμυθιάς, όσο  και από τα  μόλις εισαχθέντα στην υπηρεσία αρχεία και μπορεί να σχετίζεται με ένα έργο, μια γιορτή, ένα γεγονός, μια ιδέα…

Σκοπός του «τεκμηρίου του μήνα» είναι να λειτουργήσει ως μία ακόμη ενίσχυση της μνήμης, γνωριμίας με την ιστορία και, ταυτόχρονα, να προβάλει τα αρχεία και τις συλλογές των Γ.Α.Κ. – Τοπικό Αρχείο Παραμυθιάς.

In this article

Join the Conversation