Ο Νίκος Αθανασίου νέος πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου του Δ. Σουλίου. Όλα τα ονόματα των οργάνων.

Ο 44χρονος αστυνομικός Νίκος Αθανασίου, εξελέγη πρόεδρος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου, στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην Παραμυθιά. Από την...

Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου, εκλέγοντάς με Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Σουλίου. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην Δήμαρχο Κα Σταυρούλα Μπραίμη Μπότση,  για την άκρως τιμητική πρόταση που μου έκανε γι’ αυτή την σημαντική θέση.
Αναλογίζομαι ότι θα είμαι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενός τόπου με σημαντική ιστορία, άπειρα κάλλη και πολιτισμική κληρονομιά. Γι’ αυτούς τους λόγους Κα Δήμαρχε και κύριοι συνάδελφοι με τιμά ιδιαιτέρως η εκλογή μου στη θέση αυτή και σας υπόσχομαι ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας.
Από αυτό το συλλογικό όργανο έχουν ληφθεί αποφάσεις που σφράγισαν την πορεία του τόπου μας, κατατάσσοντας τον Δήμο μας έναν από τους καλύτερους αν όχι τον καλύτερο στην Ήπειρο.
Είναι μεγάλη τιμή για μένα αλλά και πρόκληση, γιατί αναλαμβάνω Πρόεδρος μετά από την πετυχημένη προεδρεία του κ. Στάθη.
Προσδοκία μου είναι η ειλικρινής και αξιοπρεπής συνεργασία.
Οι αυξημένες ανάγκες που απαιτούνται για την λύση των πολλών και σύνθετων προβλημάτων του τόπου μας, με οδηγούν στην σκέψη και το καθήκον να ζητήσω την ενεργή βοήθεια όλων σας σε μια γόνιμη και ειλικρινή συμμετοχή.
Το κοινωνικό διακύβευμα, αγαπητοί συνάδελφοι,  είναι τεράστιο και δε χωρά στη σκιά της μικροπολιτικής και του λαϊκισμού. Η προσαρμογή στην νέα κατάσταση δεν είναι  εύκολη υπόθεση.
Όλοι μαζί όμως σίγουρα θα τα καταφέρουμε, γιατί το μπορούμε και  γιατί το οφείλουμε σ’ αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και γιατί εν τέλει η υλοποίηση  του Καλλικρατικού προγράμματος αποτελεί εγχείρημα θεμελιώδους σημασίας.
Ας συνεργαστούμε  λοιπόν για την πρόοδο του Δήμου μας, που θα βασίζεται στις αρχές
της ηθικής και της δικαιοσύνης,
της  διαφάνειας και της αξιοκρατίας,  
της συμμετοχικότητας και της αποτελεσματικότητας,
της κοινωνικής αλληλεγγύης και της  αμεσότερης  δημοκρατίας,
της κοινωνικής λογοδοσίας και του σεβασμού του πολίτη.

Θέλω να γνωρίζεται όλοι ότι :
1. Μέλημα μας θα είναι να νοιώθετε οικεία σε αυτόν εδώ το χώρο
2. Θα στηρίξω και θα ενισχύσω την ελεύθερη έκφραση των σκέψεων σας, πάνω σε ένα ειλικρινή διάλογο.
3. Η διαφορετικότητα είναι στοιχείο της δημοκρατίας μας και θα είναι οδηγός μας για την εποικοδομητική λειτουργία και σύνθεση του συμβουλίου μας.
4. Η συναίνεση και όχι ο απλός συμβιβασμός θα είναι το ζητούμενο
5. Εδώ λογοδοτούμε συνεχώς, όχι μόνο ο ένας στον άλλον, αλλά κυρίως στον  λαό του Δήμου  μας!
6. Θα προχωράμε στην ουσία και δεν θα μένουμε στις εντυπώσεις. Όταν βάζουμε στόχους θα επικεντρωνόμαστε σε αυτούς μέχρι τέλους.
7. Θα λειτουργούμε με τους κανόνες που προβλέπει ο ισχύων κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πέραν όλων των άλλων και τον παιδευτικό του ρόλο και οφείλει να λειτουργεί όχι βέβαια στα πλαίσια μιας υποκριτικής ευπρέπειας αλλά μιας ουσιαστικότερης μαχητικής αναζήτησης των καλύτερων αποφάσεων αναλύοντας και συνθέτοντας  τις βέλτιστες θέσεις και απόψεις μακριά από στείρες  αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες, πάντοτε και απαρέγκλιτα μέσα στα πλαίσια   ενός πολιτικού πολιτισμού.
Το επίπεδο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου   είναι υπόθεση όλων μας.
Στη εποχή που πάσχει το αυτονόητο, παρακαλώ τον καθένα και την καθεμιά σας να συνδράμετε με τον καλύτερό σας  εαυτό  στην ομαλή, παραγωγική και αποτελεσματική λειτουργία του.

Κύριοι συνάδελφοι εδώ είμαστε υποχρεωμένοι να επιτύχουμε!
Καταλήγοντας, σας καλώ  να  συμπαραταχτούμε και να υποστηρίξουμε, την κορυφαία συντελούμενη αυτοδιοικητική αναμόρφωση των τελευταίων δεκαετιών που τέμνει την πολιτική ιστορία της χώρας  και του τόπου μας.
Εγώ υπόσχομαι στο σώμα ότι θα είμαι δίκαιος με όλους τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως δημοτικής παράταξης.
Είμαι αισιόδοξος ότι το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο έχει τη γνώση, την ικανότητα, τη θέληση, την εμπειρία και τη διάθεση να πράξει έργο για τον τόπο μας. Δεν περισσεύει κανείς!
Καλή δουλειά λοιπόν σ΄ όλους μας και Αγώνα για την επιτυχία. Σας ευχαριστώ πολύ.

In this article