Εντυπωσιασμένοι από την Παραμυθιά οι Ρουμάνοι Δημοσιογράφοι. Στο επίκεντρο ο θρησκευτικός τουρισμός

Στην Παραμυθιά βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, αποστολή Ρουμάνων δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Η Ρουμανική αποστολή συνοδευμένη από τον πρόεδρο του...

Στην Παραμυθιά βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, αποστολή Ρουμάνων δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Η Ρουμανική αποστολή συνοδευμένη από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέκο Πάσχο και τον υπεύθυνο τουρισμού του Δήμου Σουλίου, δημοτικό σύμβουλο Δημήτριο Λώλο, είχαν συνάντηση με την Δήμαρχο Σταυρούλα Μπραΐμη, ξεναγήθηκαν στην Παραμυθιά, μίλησαν με επιχειρηματίες και επισκέφτηκαν αρχαιότητες και μνημεία της πόλης.

Στο επίκεντρο βρέθηκε ο Μητροπολιτικός ναός του Αγίου Δονάτου και κυρίως ο Ι.Ν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με την Ρουμανική αποστολή να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για την αρχιτεκτονική του, όσο και για την ιστορία του, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα απομάκρυνσης του κοιμητηρίου από τον χώρο.

Η αποστολή των Ρουμάνων δήλωσε εντυπωσιασμένη από την Παραμυθιά ενώ το υλικό βιντεοσκόπησης και φωτογράφησης, αναμένεται να προβληθεί στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας και να χρησιμοποιηθεί ως προωθητικό υλικό από τουριστικά γραφεία της Ρουμανίας που ειδικεύονται στον θρησκευτικό τουρισμό και που έτσι και αλλιώς, μόνο για τον Άγιο Σπυριδώνα στην Κέρκυρα, στέλνουν περισσοτέρους από 20.000 τουρίστες κάθε σεζόν. Αυτή την στιγμή η αποστολή είναι καλεσμένη σε γεύμα από τον Δήμο Σουλίου στον ποταμό Αχέροντα.

Η αποστολή αποτελείται από 16 άτομα, δημοσιογράφους, οπερατέρ και διαχειριστές τουριστικών γραφείων από τα εξής μέσα της Ρουμανίας: Antena 1 TV, Kapital TV, Digi Tv, Travel Mix, Turism Club Magazin, Zoon Politikon, Juranlul National και Travelle.ro

Η επίσκεψη εντάσσεται στις προσπάθειες προβολής και εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας το οποίο μας έχει συνηθίσει σε παρόμοιες δράσεις και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την σταθερή αύξηση της επισκεψημοτητας στα παράλια του Νομού. Είχε προηγηθεί επίσκεψη αποστολής του Επιμελητηρίου στην Ρουμανία σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Βουκουρεστίου για την προβολή του νομού.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις επαφές της αποστολής με την Δημοτική αρχή, για την περιήγηση στον Αχέροντα καθώς βίντεο με την επίσκεψη θα μπορείτε να δείτε σε επόμενο άρθρο από την κάμερα του Βαγγέλη Χαλμαντζή.

In this article

Join the Conversation