Λαμπανίτσα Παραμυθιάς: Μια εκδήλωση για το παρελθόν και το μέλλον…

Γράφει ο Λεωνίδας Τζάνης Πολλοί από μας γνωρίζουμε τη Λαμπανίτσα από τις αφηγήσεις τον γονιών. Οι πιο τυχεροί μπορεί να τους πήρε από το χέρι ο παππούς και...

Γράφει ο Λεωνίδας Τζάνης

Πολλοί από μας γνωρίζουμε τη Λαμπανίτσα από τις αφηγήσεις τον γονιών. Οι πιο τυχεροί μπορεί να τους πήρε από το χέρι ο παππούς και ανάμεσα στα έλατα να τους είπε ιστορίες για αυτόν τον Τόπο. Μα σιγά-σιγά ο αδηφάγος χρόνος ξεθωριάζει το παρελθόν …μνήμες σβήνουν με αυτούς που “φεύγουν”… εικόνες και λέξεις λιώνουν μέσα σε ένα μπαούλο.

Μαζί τους σβήνει και ο τόπος, τον πνίγουν τα χαλάσματα, οι παραμελημένοι δρόμοι και τα μονοπάτια. Χάνουμε το Παρελθόν μας και σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει τίποτε από αυτό για να χτίσουμε το μέλλον. Την Κυριακή 21/9 ξεκινώ μια προσπάθεια ώστε να διαφυλάξουμε το παρελθόν της Λαμπανίτσας, άλλα παράλληλα μέσα από τη δημιουργία μιας ομάδας να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μέσα από δράσεις και έργα. Η εκδήλωση θα γίνει στον Παραπόταμο, στην αίθουσα του Δημαρχείου στις 11 το πρωί.

Προσδοκώ στη βοήθεια όλων σας, από όπου κι αν βρίσκεστε, ο καθένας μπορεί να βάλει το δικό του λιθαράκι για την επιτυχία αυτής της πρώτης συνάντησης.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!