Νέα αναβολή για το σήμα της Digea. 28 Νοεμβρίου η νέα ημερομηνία.

Για ένα μήνα παίρνει παράταση η κάλυψη του ψηφιακού σήματος τηλεόρασης στην Θεσπρωτία αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής και του ψηφιακού παρόχου, η κάλυψη του νομού...

Για ένα μήνα παίρνει παράταση η κάλυψη του ψηφιακού σήματος τηλεόρασης στην Θεσπρωτία αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής και του ψηφιακού παρόχου, η κάλυψη του νομού μετατηθεται για την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου.

Αυτή είναι η Τρίτη κατά σειρά αναβολή αλλα και η τελευταία αφού μέχρι το τέλος της χρονιάς και βάση της κοινοτικής οδηγίας θα πρέπει σε όλη την επικράτεια να εκπέμπεται ψηφιακό σήμα τηλεόρασης, αλλιώς… έρχονται τα ευρώπρόστιμα…

Η Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (DVB-T) αποτελεί τη νέα τεχνολογία μετάδοσης σήματος η οποία σταδιακά αντικαθιστά την παραδοσιακή αναλογική, και θα μας προσφέρει αψεγάδιαστο τηλεοπτικό σήμα.

Τα κανάλια που θα εκπέμπουν μέσω της Digea και θα «πιάνουμε» στην Παραμυθιά, είναι το Mega, ο ANT1, ο ΣΚΑΙ, το Star, το Μακεδονία και το Ε. Ταυτόχρονα θα συνεχίζει να εκπέμπει και το αναλογικό σήμα, από το κέντρο εκπομπής της Ψάκας. Την ιδια ημερομηνία (17 Οκτωβρίου), θα ενεργοποιηθεί και το κέντρο εκπομπής Ηγουμενίτσας.

Υπενθυμίζουμε πως για μπορούμε να λαμβάνουμε σήμα Digea θα πρέπει η τηλεόραση μας να έχει τον σχετικό αποκωδικοποιητή MPEG4, τον οποίο έχουν ενσωματωμένο όλες οι νέες τηλεοράσεις. Για τις τηλεοράσεις παλαιότερου τύπου θα χρειαστεί εξωτερικός αποκωδικοποιητής.



In this article

Join the Conversation