Άνοιξε τις πύλες του ο Λάμποβος με πολλές προσδοκίες. Ο Καιρός και οι αριθμοί +BINTEO

Πρεμιέρα σήμερα για το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου το οποίο διοργανώνεται στην Παραμυθιά από τα τέλη της δεκαετίας του 1880, ενώ υπάρχουν στο ιστορικό αρχείο Παραμυθιάς έγγραφα από...

Πρεμιέρα σήμερα για το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου το οποίο διοργανώνεται στην Παραμυθιά από τα τέλη της δεκαετίας του 1880, ενώ υπάρχουν στο ιστορικό αρχείο Παραμυθιάς έγγραφα από το 1930.

Όσον αφορά τα ανεπίσημα νούμερα (τα επίσημα αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες) συνολικά για φέτος υπάρχουν 406 θέσεις εμπόρων οι οποίες αναμένεται να καλυφθούν όλες, Στα θετικά το ότι υπάρχουν πολύ εγχώριοι επιχειρηματίες ενώ έχουν μειωθεί στο ελάχιστο οι Ασιάτες και λοιποί με τα φτηνά προϊόντα, αυξάνοντας έτσι την ποιότητα της εμποροπανήγυρης.

Από τις 406 θέσεις, ο Δήμος Σουλίου αναμένεται να εισπράξει μεικτά, περίπου, από 225.000 έως 235.000 ευρώ, ενώ από αυτά τα καθαρά θα είναι περίπου, απο 175.000 μέχρι 200.000 ευρώ, με δεδομένο το εξοδολόγιο από την περσινή διοργάνωση (αν αφαιρεθούν δηλαδή δαπάνες για κατασκευή παραπηγμάτων, ασφάλεια χώρου, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, χημικές τουαλέτες, προβολή κ.λ.π) ποσό πολύ σημαντικό για οποιονδήποτε Δήμο, ειδικά στις μέρες που διανύουμε που έχει μειωθεί στο ελάχιστο η κρατική ενίσχυση προς του ΟΤΑ. Σχετικά με τις περσυνές μισθώσεις, υπάρχει μείωση κατά 50 ευρώ στις 359 θέσεις, ενώ στις 47 που μισθώνονται με το μέτρο, υπάρχει μείωση 10ευρώ/μέτρο. Υπενθυμίζουμε πως τα στοιχεία αυτά είναι ανεπίσημα και μπορεί να έχουν μικρές αποκλίσεις από τα επίσημα που  αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά τον καιρό, θα είναι άστατος τις πρώτες 2 ημέρες ωστόσο αναμένεται να βελτιωθεί αισθητά από το απόγευμα της Τρίτης.

Ενημερωθείτε από εδώ για τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν καθ’ όλη την διάρκεια της εμποροπανήγυρης, ενώ υπενθυμίζουμε πως ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού θα είναι ανοιχτός για προσκύνημα των ιερών λειψάνων του Αγίου, καθ’ όλη την διάρκεια της εμποροπανήγυρης, από 10:30 μέχρι 14:00 και από 18:00 μέχρι 22:30.

Καλά παζάρια λοιπόν, ελπίζοντας σε μια Παραμυθιά καθαρή, γιορτινή, χωρίς κυκλοφοριακά προβλήματα και με την έλευση των επισκεπτών και μέσα στην πόλη εκτός από τον χώρο της εμποροπανήγυρης. Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε trailers για το Λάμποβο 2014 από τον Δημήτριο Μπρέστα, τον Κώστα Δρίμτζια και τον Λάμπρο Παππά

Καλό Λάμποβο!!

In this article

Join the Conversation