ΒΙΝΤΕΟ: Προσπάθειες για την διάσωση της ιστορικής Μονής Ιωάννου Προδρόμου στην Βέλλιανη.

Η Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Βέλλιανης που πιθανότατα χτίστηκε το 1630 και αποτελεί πλέον μετόχι της Ιεράς Μονής Παγανιών της Καλιθέας Παραμυθιάς, εμφανίζει σημάδια κατάρρευσης παρά τις...

Η Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Βέλλιανης που πιθανότατα χτίστηκε το 1630 και αποτελεί πλέον μετόχι της Ιεράς Μονής Παγανιών της Καλιθέας Παραμυθιάς, εμφανίζει σημάδια κατάρρευσης παρά τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν τόσο το 1954 όσο και το 1967.

Τοπική Κοινότητα και Πολιτιστικός Σύλλογος, τονίζουν την αναγκαιότητα για εργασίες «διάσωσης» αλλά και ανάδειξης, τονίζοντας τον ρόλο που διαδραμάτισε τόσο στην διάσωση του Χριστιανισμού επί τουρκοκρατίας όσο και μετά από αυτή, αφού υπήρξε κέντρο της παλιάς κοινότητας της Βέλλιανης.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τι δηλώνουν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δημήτριος Γ. Λώλος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα τουρισμού Δημήτριος  Κ. Λώλος, για την ιστορία της Μονής, τα γειτονικά κτήρια καθώς και τις προτάσεις για την συνένωση της με το αρχαίο κάστρο της Ελέας και το σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου.

In this article

Join the Conversation