Την Παραμυθιά επισκέφτηκε ο νέος προϊστάμενος της εφορίας αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, Γ. Χουλιαράς

Τις αρχαιότητες και τα σημεία αναφοράς της Παραμυθιάς επισκέφτηκε ο νέος προϊστάμενος της εφορίας αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, Γιάννης Χουλιαράς. Ο Γιάννης Χουλιαράς συνοδευμένος από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο τουρισμού...

Τις αρχαιότητες και τα σημεία αναφοράς της Παραμυθιάς επισκέφτηκε ο νέος προϊστάμενος της εφορίας αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, Γιάννης Χουλιαράς.

Ο Γιάννης Χουλιαράς συνοδευμένος από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο τουρισμού του Δήμου Σουλίου, Δημήτριο Λώλο, επισκέφτηκε τον ναό της Παναγίας, τον Πύργο Κούλια, τα κάστρα του Αγίου Δονάτου και της Ελέας, τα βυζαντινά λουτρά, την Παναγία στο χάλασμα, την Ι.Μ Αγίου Ιωάννου στην Βέλλιανη, ενώ εκδήλωσε ενδιαφέρον για επίσκεψη το προσεχές διάστημα και στην Φωτική.

Ο Γιάννης Χουλιαράς δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα σημεία που επισκέφτηκε και κοινή συνισταμένη τόσο του ίδιου όσο και του Δημητρίου Λώλου, ήταν η αναγκαιότητα για την ανάδειξη και την αξιοποίηση των σημείων με τις απαραίτητες μελέτες και με σκοπό την ένταξη τους σε προγράμματα χρηματοδότησης.

Στα σημαντικά και σύμφωνα με πληροφορίες της paramythiaonline.gr, το ενδιαφέρον του Γιάννη Χουλιαρά, για την απομάκρυνση του κοιμητηριού από τον βυζαντινό ναό της Παραμυθιάς ώστε το σημαντικό αυτό μνημείο να πάρει την θέση που του αξίζει.

Υπενθυμίζουμε Γ. Χουλιαράς ανέλαβε προϊστάμενος της εφορίας αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας μόλις στις 29 Οκτωβρίου, μετά και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού, συμφωνα με το οποίο καταργήθηκαν οι Εφορείες Κλασσικών και Προιστορικών Αρχαιοτήτων και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων οι οποίες πλέον ενοποιήθηκαν και λειτουργούν ως ενιαία Εφορεία Αρχαιοτήτων

In this article

Join the Conversation