64 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Σουλίου. 219 στην Θεσπρωτία. Δηλώσεις Μπέζα

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας παρουσίασε εχτές Παρασκευή το νέο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015». Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 200 εκατ....

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας παρουσίασε εχτές Παρασκευή το νέο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015». Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ και αφορά 50.000 άνεργους συμπολίτες μας σε 110 ειδικότητες, οι οποίοι θα απασχοληθούν για 5 μήνες με πλήρη ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Περιφέρειες) και υπηρεσίες του Δημοσίου (νοσοκομεία, υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία κ.α.).

Στο πρόγραμμα προβλέπονται 64 προσλήψεις για το Δήμο Σουλίου οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
36 προσλήψεις ΥΕ
15 προσλήψεις ΔΕ
09 προσλήψεις ΤΕ
04 προσλήψεις ΠΕ

Συνολικά στους Δήμους της Θεσπρωτίας προβλέπονται 219 θέσεις εργασιας ως εξής:
Δημος Ηγουμενίτσας: 100 θέσεις
Δήμος Σουλίου: 64 θέσεις
Δήμος Φιλιατών: 55 θέσεις

Οι ενδιαφερόμενοι, μετά από σχετική δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ, που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, θα κληθούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.oaed.gr και μετά την συμπλήρωση της, θα την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στον Ο.Α.Ε.Δ. Η επιλογή των ωφελούμενων του προγράμματος θα γίνει με μοριοδότηση.

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, δήλωσε:
«Η προσπάθεια για την αύξηση της απασχόλησης και τη στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, είναι διαρκής. Σήμερα ανακοινώσαμε μια σημαντική δράση του Υπουργείου στο πλαίσιο της Προγραμματικής περιόδου 2014-2020, η οποία θα προσφέρει άμεση ανακούφιση σε δεκάδες ανέργους και σε κοινωνικά ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, κυρίως νοικοκυριά, που δεν εργάζεται κανένα μέλος τους. Η κατανομή των θέσεων στην Ήπειρο έγινε με βάση πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια καθώς και τις ανάγκες που υπάρχουν στις κρατικές υπηρεσίες. Θέλω να τονίσω, ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει αναξιοποίητη οποιαδήποτε ευκαιρία μας προσφέρεται για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».   

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!