Το ημερολόγιο του συλλόγου γονέων παιδιών με Αναπηρία στη Θεσπρωτία «στοργή»

Το ημερολόγιο του παρουσίασε στα πλαίσιο των δράσεων του για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, ο σύλλογος Γονέων και Φίλων παιδιών με Αναπηρία στη Θεσπρωτία «στοργή». Ένα...

Το ημερολόγιο του παρουσίασε στα πλαίσιο των δράσεων του για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, ο σύλλογος Γονέων και Φίλων παιδιών με Αναπηρία στη Θεσπρωτία «στοργή».

Ένα ημερολόγιο που η δημιουργία του στηρίχθηκε στον εθελοντισμό επαγγελματιών της πόλης της Ηγουμενίτσας, όπως και των φωτογράφων αυτής, καθώς και στη γενικότερη διάθεση για προσφορά προς τον συνάνθρωπο μας, από τους συμπολίτες μας. Χρόνια τώρα η «στοργή» προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο χρησιμοποιώντας πρωτότυπες ιδέες στο θέμα της αναπηρίας, με απώτερο σκοπό και στόχο να γίνει καθημερινή πράξη η στήριξη αυτών των ανθρώπων, στόχος που παραμένει πάντα επίκαιρος, μέχρι οι πόλεις μας να γίνουν προσβάσιμες σε όλα τα επίπεδα στα άτομα με αναπηρία. Φέτος, οι δράσεις για το θέμα αυτό ήταν πολυποίκιλες και η πρωτοτυπία τους, τις έκανε γνωστές πέρα από τα στενά γεωγραφικά όρια της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου.

Δράσεις με κοινωνική διάδραση, όπως ο στολισμός βιτρινών σε καταστήματα της πόλης με θέμα την αναπηρία, η διοργάνωση Έκθεσης φωτογραφίας στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης σε συνδυασμό και με την γιορτή του φορέα και τελικά ως καρπός αυτής συλλογικής προσπάθειας το ημερολόγιο της στοργής, όπου παιδιά με αναπηρία φωτογραφίζονται και ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό σε διάφορα τοπία της πόλης.

Μια δουλειά καλλιτεχνική, που δείχνει πως τα άτομα με αναπηρία έχουν το ίδιο δικαίωμα και μοιράδι στη ζωή, όπως και ο καθένας από εμάς.

Δείτε το ημερολόγιο με ένα κλικ εδώ. Απο την ΒΔΕΛΛΑ

In this article

Join the Conversation