Πραγματοποιήθηκε σημερα, η Ιερά Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθιάς

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά η Ιερά Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθιάς, Φιλιατων, Γηρομερίου και Πάργας με...

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά η Ιερά Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθιάς, Φιλιατων, Γηρομερίου και Πάργας με αφορμή την εορτή των Χρηστουγέννων. Κύριος εισηγητής ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς Φιλιατων, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ Τίτος ενώ ομιλητής ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Ντελής, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γηρομερίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ Τίτος, μετά την καθιερωμένη προσευχή, απευθυνόμενος προς όλους τους κληρικούς ανεφέρθη εκτενώς στην σπουδαιότητα της εορταστικής περιόδου όπου διανύουμε ενώ κατα την διάρκεια της ομιλίας του ο αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο που θα πρέπει να επιτελούν όλοι, ιδιαιτέρως αυτές τις ημέρες και εδωσε κατευθυντήριες γραμμές για την σωστότερη οργάνωση του επικειμένου ετήσιου Εράνου της Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την ιερά σύναξη εκτός από την εορταστική περίοδο, απασχόλησαν και διάφορα θέμα τόσο του κληρικού κλάδου όσο και τις εκκλησίας γενικότερα, ενω ακολούθησε ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα τρέχοντα θέματα λειτουργικής, ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες της Μητρροπόλεως Παραμυθιάς.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!