Φωτογραφία απο το φλεγόμενο Norman Atlantic. Απο την Πάργα ο νεκρός

Update 20:18 Δειτε την πρώτη φωτογραφία από το φλεγόμενο Norman Atlantic, τραβηγμένη από το εσωτερικό του πλοίου Olympic Cruise που πραγματοποιεί τη γραμμή Αγκόνα Ηγουμενίτσα που έχει σταματήσει...

Update 20:18

Δειτε την πρώτη φωτογραφία από το φλεγόμενο Norman Atlantic, τραβηγμένη από το εσωτερικό του πλοίου Olympic Cruise που πραγματοποιεί τη γραμμή Αγκόνα Ηγουμενίτσα που έχει σταματήσει κοντά στο Norman Atlantic. Από την Ηγουμενίτσα πλέουν προς το συμβάν πυροσβεστικό του λιμενικού καθώς και ρυμουλκό, ωστόσο προς το παρον παραμένουν στην Κέρκυρα λόγω καιρικών συνθηκών

To πλοίο ξεκίνησε τα ξημερώματα από την Ηγουμενίτσα με προορισμό την Ιταλία και με 478 επιβαίνοντες. Γύρω στις 05:00 ξέσπασε πυρκαγιά 33 ναυτικά μίλια απο τους Οθωνούς, συμφωνά με όλες τις ένδειξης στο κατώτερο πάρκιν που σε συνδυασμό με τα 10 μπορόφ που επικρατούσαν στην περιοχή, δημιούργησαν μεγάλη ανησυχία με τους επιβάτες να βρίσκονται για αρκετές ώρες στο κατάστρωμα.

Λίγο μετά τις 14:30 άρχισε η διαδικασία μεταφοράς των επιβατών από 2 ελικόπτερα super puma και μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί 165 επιβάτες, σε πλοία που βρίσκονται στην περιοχή αλλα και στο Λέτσε Ιταλίας. Ενα ζευγάρι στην προσπάθεια διάσωσης και ενώ επιχειρούσε να μεταφερθεί στη σωστική λέμβο «κάτι πήγε στραβά» – Η γυναίκα διασώθηκε – Ο άνδρας εγκλωβίστηκε στη γλίστρα και έχασε τη ζωή του.

Ο άτυχος άνδρας σύμφωνα με το radio Ηγουμενίτσα, εχει καταγωγή απο την Παργα. Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου: Επιβεβαιώθηκε από το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA) η ανάσυρση νεκρού ανδρός από τη γλίστρα διάσωσης επιβατών του κινδυνεύοντος πλοίου “Norman Atlantic”.Από την ταυτοποίηση των στοιχείων προέκυψε ότι, σύμφωνα με τη λίστα επιβατών που προώθησε η εταιρεία του πλοίου, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Δούλη Γεώργιο.Από την ίδια γλίστρα, διεσώθη η γυναίκα η οποία είχε επίσης εγκλωβιστεί, με στοιχεία Δούλη Θεοδώρα και μεταφέρθηκε ασφαλώς με σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στο Πρίντεζι της Ιταλίας.


In this article

Join the Conversation