Άρθρο του Βασίλη Δήμα: Το τέλειο έγκλημα και η εφαρμογή του στην Παραμυθιά

Γράφει ο Βασίλης Δήμας H κρίση μας  θυμώνει μας εξοργίζει μας κάνει να αισθανόμαστε ότι θα φτάσουμε στα άκρα. Οι άνθρωποι σιγομιλούν κοιτώντας ο ένας τον άλλον  στα...

Ευθύνες τελικά έχουμε; Νομίζω ότι οι προσεχείς εκλογές είναι ο καλύτερος τρόπος να κλείσουμε μια και καλή το λογαριασμό με το παρελθόν. Τα προβλήματα πολλά. Ο τόπος μας  όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά είναι ο κανόνας .Η ανεργία μαστίζει την περιοχή ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα .Η μετανάστευση επιστρέφει στην δεκαετία του 50-60.Τα χωριά μας έχουν ερημώσει επικίνδυνα αρκεί να κάνει κανείς μια βόλτα στην Παραμυθιά και θα καταλάβει αφού η πλειονότητα είναι άνθρωποι της 3ης ηλικίας και κάποιοι επαναπατριζόμενοι. Η νεολαία είδος προς εξαφάνιση .Η αγορά σχεδόν αποτελεί ειδικότερα στην Παραμυθιά και στο Φιλιάτι τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο ακόμα και αυτά που μένουν ανοικτά ο τζίρος τους περιορίζεται σε λίγα ευρώ. Προοπτική ανάπτυξης δεν υπάρχει.

Σίγουρα κάποιοι φταίνε για την κατάντια του τόπου μας. Έχουμε λοιπόν  μέγιστη ευθύνη ίσως και την μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών, να στείλουμε στο κοινοβούλιο θεσπρωτούς που όχι μόνο θέλουν αλλά και μπορούν να αγωνιστούν για την αλλαγή της κατάστασης. Βουλευτές που θα χρειαστεί να δουλέψουν σκληρά όσο ποτέ άλλοτε για τα προβλήματα του τόπου μας και της χώρας γενικότερα. Φυσικά και θα πρέπει να είμαστε αυστηροί μαζί τους. Δεν θα πρέπει να ανεχτούμε άλλες δικαιολογίες του τύπου “ παραλάβαμε καμένη γη “ και άλλα τέτοια χιλιοειπωμένα. Όλα αυτά θα πρέπει να τους τα θυμίσουμε σε κάθε Σαββατιάτικο παζάρι στην Παραμυθιά(στα εναπομείναντα μέχρι τις εκλογές) καθώς όλοι οι υποψήφιοι θα μας χαιρετούν σφίγγοντας μας και με τα δύο χέρια.

Η ψήφος μας είναι η δύναμη μας ας μην την σπαταλίσουμε άδικα τόσο σε κόμματα όσο και σε πρόσωπα…

In this article

Join the Conversation