Η πολιτική αλητεία διέπρεψε στις εκλογές του ΦΟΔΣΑ (ΧΥΤΑ Καρβουναρίου)

Την Τρίτη 30/12/2014 συνήλθε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Β’ Διαχειριστικής Ενότητας (ΧΥΤΑ Καρβουναρίου) στην Παραμυθιά και με την προεδρία της Δημάρχου της...

Στη συνεδρίαση έθεσαν υποψηφιότητα για την προεδρία η δήμαρχος Σουλίου κα Μπραΐμη και ο δήμαρχος Πάργας κος Νάστας. Στην πρώτη ψηφοφορία έλαβαν και οι δύο από 4 ψήφους και υπήρχε ένα ασταύρωτο ψηφοδέλτιο. Στη δεύτερη ψηφοφορία ο κ Νάστας πήρε 5 ψήφους και εκλέχθηκε πρόεδρος και η κα Μπραΐμη 4. Αξίζει να σημειώσουμε ότι Μπραΐμη, Φράγκος, Κατσιπανέλης και Ροπόκης ψήφισαν σχεδόν φανερά γιατί είδαν μεταξύ τους το σταυρό προτίμησης για τη δήμαρχο Σουλίου.

Που πήγαν οι ψήφοι της παράταξης του κ. Νάστα όταν ο υποψήφιος του, αντιδήμαρχος Πάργας, Ιωσήφ Σίσκας στην ψηφοφορία για αντιπρόεδρο δεν πήρε ούτε τη δική του ψήφο οεοοο; Για να μην νομίζουν ότι μας και σας δουλεύουν…

Μετά το ξεπούλημα που έγινε στην εκλογή του προέδρου του ΦΟΣΔΑ θα έπρεπε στην εκλογή του Αντιπροέδρου που ακολουθούσε να γίνει η αποκάλυψη του ξεπουλήματος.
Στην αρχή της διαδικασίας για εκλογή αντιπροέδρου κανένας δεν έθετε υποψηφιότητα και προτάθηκε από τον κ. Νάστα στον κ. Κατσιπανέλη να θέσει υποψηφιότητα, ο οποίος απάντησε ότι δεν θα είναι υποψήφιος αν δεν υπάρχει και άλλη υποψηφιότητα. Τότε έθεσε υποψηφιότητα από την παράταξη του κ. Νάστα ο κ. Σίσκας και όπως ήταν αναμενόμενο η κ. Βαρτελάτου.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε έλαβαν η Βαρτελάτου 5 ψήφους, ο Κατσιπανέλης 3 και υπήρχε ένα λευκό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Σίσκας (αντιδήμαρχος Πάργας) της παράταξης του κ. Νάστα δεν πήρε καμμία ψήφο.
Από ότι μάθαμε η ψηφοφορία για τον αντιδήμαρχο ήταν καλά σχεδιασμένη (από τα 4 μέλη της παράταξης της κας Μπραΐμη που έμειναν Φράγκος-Κατσιπανέλης-Ροπόκης) για να ξεμπροστιασθεί η κα Βαρτελάτου. Έτσι αποφάσισαν να θέσει υποψηφιότητα ο κ. Κατσιπανέλης ο οποίος δεν είχε κανένα ενδιαφέρον να εκλεγεί αντιπρόεδρος, αφού δεν εκλέχθηκε η κα Μπραΐμη πρόεδρος, έβαλε όμως για να αποκαλυφθεί η συνεργασία Βαρτελάτου-Νάστα.
Αν δεν ήταν η υποψηφιότητα Κατσιπανέλη και η Βαρτελάτου έπαιρνε 5 ψήφους και υπήρχαν 4 ασταύρωτα θα υπήρχε ισχυρισμός ότι την ψήφισε η παράταξη της και τα 4 ασταύρωτα ήταν της παράταξης του Νάστα που δεν ήθελαν τον αντιδήμαρχο Πάργας.

Υπήρχε όμως και ένα αγκάθι που θα έπρεπε να ξεπεραστεί με κάποιο έξυπνο τρόπο, ο Δημήτρης Παππάς, ο οποίος επειδή έχει μια φιλία με τον Δημήτρη Κατσιπανέλη ήταν απρόβλεπτος στο τι θα ψηφίσει και έτσι ζητήθηκε από τον κ. Ροπόκη να ψηφίσει λευκό. Έτσι φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι 4 της παράταξης του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τον κ. Κατσιπανέλη που πήρε 3 ψήφους και έριξαν και ένα λευκό και η παράταξη της ΝΔ σύσσωμη ψήφισε την κ. Βαρτελάτου που πήρε 5 ψήφους, όσους φυσικά και ο κ. Νάστας για πρόεδρος (ο κ. Σίσκας της παράταξης του κ. Νάστα δεν πήρε ούτε ένα ψήφο, δεν ψήφισε δηλαδή τον εαυτό του). Μέσα σε αυτούς που ψήφισαν την αντιπρόεδρο και ο κ. Παππάς στρατιώτης της παράταξης της ΝΔ, άσχετα αν είναι λίγο μπερδεμένος και λέει άλλα για άλλα.

Στη συνέχεια στην Εκτελεστική Επιτροπή εξελέγησαν:Μέλη: Χωρίς εκλογές δικαιωματικά σαν πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ο Αντώνης Νάστας (Δήμαρχος Πάργας), και με εκλογές ο Ιωσήφ Σίσκας (Αντιδήμαρχος Πάργας) και ο Ηλίας Λώλης (Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας).  Αναπληρωματικό μέλος: ο Δημήτριος Παππάς (Δημ. Σύμβουλος Πρέβεζας). Οι οποίες ήταν και οι μόνες υποψηφιότητες…

Η πολιτική αλητεία στην Πρέβεζα αποδείχθηκε τελικά ότι έχει ονοματεπώνυμο και ξεπούλησε κατά πρώτον τον Δήμαρχο Πρέβεζας και μια ολόκληρη παράταξη και τον εξέθεσε απένανι στη Δήμαρχο Σουλίου, κα Σταυρούλα Μπραΐμη. Η παράταξη του δημάρχου Πρέβεζας, οφείλει να ζητήσει συγνώμη στη Δήμαρχο Σουλίου αλλά και να δώσει ένα μήνυμα στους πολίτες του δήμου Πρέβεζας, ότι δεν ανεχθεί φαινόμενα πολιτικής αλητείας. Καλό θα είναι ο δήμαρχος Πρέβεζας να ενημερώσει τον πρόεδρο, την Κεντρική επιτροπή και τα περιφερειακά όργανα του Πασοκ, κάτι βέβαια που είναι αναμενόμενο να κάνει και η δήμαρχος Σουλίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση για την στάση της κ. Βαρτελάτου η οποία ενδιαφέρεται να είναι υποψήφια βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές στο νομό Πρέβεζας. Θα μου πείτε να μην την τιμήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές που έρχονται, θα είναι αδικία…

Απο την Εφημέριδα ΒΗΜΑ της Πρέβεζας

Διαβάστε επίσης:
Καυστική ανακοίνωση για τις εκλογές στον ΦΟΔΣΑ. Συμφέροντα και Εφιάλτες
Kουμάντο η Πάργα στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, και το 2015

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!