Αποκλειστικές δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Οικονόμου

Αγαπητές Συμπατριώτισσες , αγαπητοί συμπατριώτες, Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ και να κατέλθω υποψήφιος στο Νομό Θεσπρωτίας γιατί πιστεύω ακράδαντα  ότι ο ...

Και σε αυτή την κρίσιμη ώρα δεν χωράνε δεύτερες σκέψεις. Όλη μας η σκέψη, όλη μας η δράση, όλη μας η έμπνευση είναι για να τα καταφέρουμε.

Μαζί με  σας , να γυρίσουμε σελίδα για σας και για  τον τόπο μας .

Γιώργος Δ. Οικονόμου
Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Θεσπρωτίας.

Βιογραφικό Γιώργου Δ.Οικονόμου

Οι ρίζες μου βρίσκονται μέσα στις λαϊκές τάξεις και την αγνή και βασανισμένη Ελληνική ύπαιθρο.
Γέννημα και θρέμμα της τοπικής Κοινότητας Κουκουλιών Σουλίου . Από τα παιδικά μου χρόνια δέχτηκα τις επιπτώσεις της μετεμφυλιακής περιόδου, αποτέλεσμα της αντιστασιακής δράσης της οικογένειάς μου , που αναδεικνύεται για μένα σε σύμβολο αγωνιστικότητας για ανθρωπιά, για  κοινωνική δικαιοσύνη ,για κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο , για μια κοινωνία απαλλαγμένη από ανισότητες , μια κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Από το 1968 βρίσκομαι στην Αθήνα , όπου τελειώνω το Γυμνάσιο και  αποπερατώνω τις πανεπιστημιακές  μου σπουδές στη Νομική Σχολή , δουλεύοντας παράλληλα ως οικοδόμος.
Από την αρχή της καριέρας μου μέχρι και το τέλος της ασκώ  μαχόμενη δικηγορία χωρίς ποτέ να καταλάβω δημόσια θέση ή αντιμισθία. Ταυτόχρονα με τη δικηγορία ασχολούμαι επί πολλά χρόνια και με την πρωτοβάθμια  τοπική αυτοδιοίκηση την οποία υπηρέτησα από όλες τις θέσεις και από όλα τα αξιώματα.
Από το 2007 ασχολούμαι με τα προβλήματα  ανάπτυξης  όλης της Ηπείρου αλλά και της ηπειρωτικής αποδημίας μέσω της κορυφαίας τριτοβάθμιας οργάνωσης της  Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος της οποίας αρχικά υπήρξα αντιπρόεδρος και από το Μάρτη του 2011 μέχρι σήμερα είμαι Πρόεδρός της.
Είμαι επίσης πρόεδρος του Ιδρύματος Μόρφωσης Νεολαίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ζαππείου μεγάρου.
Αποτελεί ακράδαντη πίστη και βαθιά πεποίθησή μου  ότι το μοναδικό και γνήσιο περιεχόμενο της πολιτικής είναι η ταύτιση του κάθε πολιτικού με τον τόπο του και την προσφορά του σε αυτόν, αφού εκεί μόνο συναντιόνται και δικαιώνονται οι όποιες αρετές της πολιτικής .
Σήμερα ζούμε τις επιπτώσεις του πιο απάνθρωπου και του πιο βάρβαρου οικονομικού πολέμου που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα με τις εφαρμοζόμενες στη χώρα μας   από τη δικομματική κυβέρνηση νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές.
Αποτέλεσμα των πολιτικών αυτών είναι η θλιβερές πρωτιές του νομού μας σε  φτώχεια, εξαθλίωση ,μιζέρια και ανεργία. Συνεπώς η ενεργός δράση και συμμετοχή του καθενός μας  στο κοινωνικό γίγνεσθαι δεν είναι μόνο υποχρέωση είναι και καθήκον .
Με την κάθοδό μου στις επικείμενες εκλογές  αυτό ακριβώς το καθήκον  έπραξα, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για να μπεί επιτέλους τέρμα στα μνημόνια ,στην υποτέλεια και  ταπείνωση του λαού μας .

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!