Καυστική απάντηση από το Σούλι Παραμυθιάς: Αυτή είναι η πραγματική εικόνα των επεισοδίων…

Το Δ.Σ. του Α.Π.Σ. Σούλι Παραμυθιάς με αφορμή δημοσιευμένη καταγγελία του Δ.Σ. της Δόξας Γαρδικίου στις 12-01-2015 αναφορικά με τα διαδραματισθέντα συμβάντα στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σούλι Παραμυθιάς-Δόξα Γαρδικίου...

1.Στο συγκεκριμένο φύλο αγώνα που συντάχθηκε από τον διαιτητή του αγώνα κ. Καψάλη ρητά αναγράφεται εκτός των άλλων αυτολεξεί και το εξής «Στο 93’ λεπτό του αγώνα πετάχτηκαν από την πλευρά των φιλάθλων της ομάδας Δόξας Γαρδικίου δύο καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο και το ένα χτύπησε τον β’ βοηθό κάνοντάς του εγκαύματα στο αριστερό του πόδι».
2.Στην συνταχθείσα έκθεση του παρατηρητή του αγώνα κ. Ευάγγελου Γκαρώνη που έχει παρόμοιο περιεχόμενο
3.Στο αναρτηθέν ήδη στην ιστοσελίδα Paramyhia-online των επίμαχων χρονικών σημείων στο οποίο έκδηλα και χωρίς καμία αμφιβολία εμφανίζεται η εκτόξευση δύο καπνογόνων από τους οργανωμένους φιλάθλους της Δόξας Γαρδικίου αμέσως μόλις κατακυρώθηκε το δεύτερο νικηφόρο γκολ της ομάδας μας με στόχευση μάλιστα τον διαιτητή και τον επόπτη του αγώνα κ. Ζωγράφο με αποτέλεσμα την πρόκληση εγκαύματος στον παραπάνω επόπτη αλλά και την πρόκληση σοβαρής φθοράς στον συνθετικό τάπητα του γηπέδου της Παραμυθιάς.

Αυτά είναι τα νόμιμα αποδεικτικά μέσα με βάση τα οποία θα λάβει τις αποφάσεις της η αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας και τα οποία αντικειμενικά αναπαριστάνουν την πραγμαιτ6κή εξέλιξη των γεγονότων.

Άραγε γιατί παρασιωπούνται τα παραπάνω πραγματικά γεγονότα αθλητικής βίας και χουλιγκανισμού από τους συναδέλφους του Δ.Σ. της Δόξας Γαρδικίου;
Πως εκδηλώθηκε η παρέμβασή τους κα ιη αντίδρασή στην παραπάνω επικίνδυνες ενέργειες των φιλάθλων της ομάδος τους που ευτυχώς δεν είχαν σοβαρότερα αποτελέσματα και συνέπειες;

Εκείνο όμως που ομολογουμένως είναι κραυγαλέα ανεπίτρεπτο και ασυγχώρητο είναι η προσπάθεια διαστρέβλωσης των πραγματικών αιτιών και η υπόθαλψη των πραγματικών υπαιτίων της συμπλοκής των ποδοσφαιριστών εντός του αγωνιστικού χώρου αφού η ανακοίνωση βιάζει κυριολεκτικά την πραγματικότητα και λειτουργεί παραμορφωτικά προς την αλήθεια αγνοώντας αυτό που υπέπεσε στην αντίληψη όλων των φιλάθλων του αγώνα οι οποίοι με γυμνό μάτι και χωρίς παραμορφωτικά κάτοπτρα σκοπιμότητος πράγμα που έγινε αντιληπτό από όλους τους φιλάθλους του αγώνα αλλά και από όλους εμπλεκομένους και συμπλεκόμενους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Το ποιος δε «ήρξαντο χειρών αδίκων» είναι γνωστό και στους παράγοντες αλλά και στους ποδοσφαιριστές της Δόξας Γαρδικίου που βρίσκονταν γραμμένοι στο φύλλο αγώνος αλλά και εντός του αγωνιστικού χώρου.

Και ενώ λοιπόν έβαινα αποκλιμακούμενη η ένταση και είχαν κατευναστεί τα πάθη ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δόξας Γαρδικίου που δεν ήταν γραμμένος στο φύλλο αγώνα θεώρησε προφανώς παρορμητικά κινούμενος ως επιβαλλόμενη ενέργεια να εισέλθει εντός του αγωνιστικού χώρου μετατρεπόμενος σε αυτόκλητο «εθελοντή πυροσβέστη», πράγμα που απαγορεύεται από τον κανονισμό ποδοσφαίρου με αποτέλεσμα με την συμμετοχή του στην συμπλοκή να δεχθεί χτύπημα από ποδοσφαιριστή της ομάδος μας, πράγμα που βέβαια είναι σαφώς θλιβερό και απευκταίο.

Μήπως όμως στην παραπάνω ενέργεια συντέλεσε και η απώλεια του ελέγχου, της ψυχραιμίας και της αυτοσυγκράτησης εκ μέρους του προέδρου της Δόξας Γαρδικίου όπως βάσιμες πληροφορίες των παρευρισκομένων και τα πραγματικά γεγονότα αποδεικνύουν;

Τέλος είναι απαράδεκτη και αήθης η προσπάθεια στοχοποίησης του προπονητή της ομάδας μας Κων/νου Παππά που είναι γνωστός για το αναμφισβήτητο ήθος του και την ηρεμία του που αντίθετα με τα ψευδή καταγγελλόμενα προσπάθησε αποκλειστικά να ηρεμίσει τα πνεύματα και αντί επαίνου σκόπιμα και συκοφαντικά μετατρέπεται σε ένοχο χωρίς καμία απόδειξη και συστολή ο οποίος στην μακρά ποδοσφαιρική του θητεία στο χώρο του θεσπρωτικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αλλά και του ήθους ως προπονητή μετέπειτα έχει να επιδείξει υποδειγματική συμπεριφορά διαθέτοντας λευκό αθλητικό μητρώο αντίθετα με τους πειθαρχικά βαρυποινίτες ποδοσφαιριστές που έχουν τιμωρηθεί για βιαιοπραγία στα γήπεδα και μάλιστα κατά διαιτητών του αγώνα οι οποίοι δεν φιλοξενούνται στις τάξεις του σωματείου μας αλλά πρέπει να αναζητηθούν αλλού όπως προκύπτει και από τις σχετικές διαχρονικά πειθαρχικές αποφάσεις της ΕΠΟΣ Θεσπρωτίας.

Είναι όμως γνωστό ότι «ένοχος ου ένοχο ποιεί» και ότι κανείς δεν «Εδοξάστει ψευδόμενος ή κρυπτόμενος».

Πρέπει δε τέλος να τονιστεί στο σημείο αυτό ότι θύμα της συμπλοκής των ποδοσφαιρών θρηνήσαμε και εμείς αφού ο ποδοσφαιριστής μας Μιχαήλ Γιαννακός υπέστη κατά την διάρκεια των επεισοδίων κάκωση τένοντα δακτύλου σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση του Κ.Υ. Παραμυθιάς στο οποίο και διακομίστηκε. Προφανώς η παραπάνω σωματική βλάβη δεν είναι αποτέλεσμα αυτοτραυματισμού.

Προτίμησε δυστυχώς το συνάδελφο σωματείο της Δόξας Γαρδικίου αντί για συνετή «άμυνα» να ακολουθήσει το σύστημα της ομαδικής «επίθεσης» κατά του σωματείου μας αμφισβητώντας ακόμη και τις συνθήκες φιλοξενίας για την οποία παραπονείται χωρίς να μας εξηγήσει σε τι ακριβώς συνίσταται το παραπάνω παράπονό του, πράγμα το οποίο δεν έχει αμφισβητηθεί από κανένα άλλο ποδόσφαιρο σωματείο, θεσπρωτικό και μη, στην διαχρονική πορεία του συλλόγου μας.

Θέλουμε όμως να κεντρίσουμε την μνήμη ορισμένων υπενθυμίζοντας ότι στον τελικό αγώνα που διεξήχθηκε πέρσι στο γήπεδο Γαρδικίου μεταξύ των δύο ομάδων στο οποίο και νίκησε η Δόξα Γαρδικίου την ομάδα μας, δεν έλαβε χώρα κανένα γεγονός βίας εκ μέρους μας παρά την κρισιμότητα του αγώνα οπότε και συγχαρήκαμε το αντίπαλο σωματείο για την νίκη του, παράλληλα δε του ευχηθήκαμε καλή πορεία στα μπαράζ.

Αντίθετα όμως κατά την διάρκεια του παραπάνω αγώνα εκδηλώθηκαν αποδεδειγμένα γεγονότα λεκτικής συνθηματολογικής υβριστικής βίας κατά του προέδρου του σωματείου μας από οργανωμένους φίλαθλους της Δόξας Γαρδικίου που είχαν ήδη προπονηθεί εντατικά στα υβριστικά συνθήματα από συγκεκριμένους ενορχηστρωτές της κερκίδας καθώς επίσης και συμβάν προπηλακισμού στον ποδοσφαιριστή του σωματείου μας Αλέξανδρου Λάμπρου από παράγοντα του αντίπαλου σωματείου.

Εμείς βέβαια τότε δεν σπεύσαμε να διαμαρτυρηθούμε δημόσια για τις συνθήκες φιλοξενίας μας από την Δόξα Γαρδικίου μη δίνοντας συνέχεια στα γεγονότα.

Τελειώνοντας διατρανώνουμε ότι εμείς πρεσβεύουμε ότι η αντιπαλότητα και οι νοσηροί ιοί του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ούτε τα στείρα συμπλέγματα τοπικιστικού ανταγωνισμού αλλά ούτε και του φανατικού οπαδισμού θα πρέπει να διαταράξουν τις σχέσεις μας ως ομοιοδημοτικών ερασιτεχνικών σωματείων που αγωνιζόμαστε με τις ίδιες αντιξοότητες για να προάγουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό χωρίς κανένα προσωπικό όφελος για κανέναν μας.

Ας καταβάλλουμε λοιπόν αμοιβαία, με ειλικρινείς όμως προθέσεις κάθε προσπάθεια να αποτελέσουν παρελθόν τα θλιβερά επεισόδια απομακρύνοντας κάθε σκιά επανάληψης στο μέλλον τέτοιων αρνητικών φαινομένων πράγμα για το οποίο χρειάζεται αληθινή βούληση και αντικειμενική αντιμετώπιση των γεγονότων.

Η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία, όπως άστοχα αναφέρεται ως επίλογος στην ανακοίνωση της Δόξας Γαρδικίου, αναρχική θεωρία που για μας είναι επικίνδυνη και αντ’ αυτής προβάλλουμε για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας τον καλόπιστο διάλογο, την τήρηση της νομιμότητας και την ειλικρινή αμοιβαία συνεργασία ως ανθρώπων και αθλητικών παραγόντων.

Ας διαγράψουμε λοιπόν κάθε θλιβερή σκιά με την τήρηση των κανόνων του fair play και την υποδειγματική αμοιβαία συμπεριφορά μας στο μεταξύ μας επόμενο αγώνα κυπέλλου που είναι προγραμματισμένου να διεξαχθεί στο γήπεδο Παραμυθιάς στις 21-01-2015.

Παραμυθιά 14-01-2015
Από το Δ.Σ. του Α.Π.Σ. Σούλι Παραμυθιάς

In this article

Join the Conversation