Μήνυμα του υποψήφιου βουλευτή των “Πράσινων – ΔΗΜΑΡ” Σταύρου Ντρίτσου

H άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις γενικές βουλευτικές εκλογές είναι, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 51 του Συντάγματος, υποχρεωτική. Μέσω αυτής, θα εκλεγούν σε...

Γνωρίζοντας ότι η απεμπόληση σημαντικών δικαιωμάτων είναι πάντα εις βάρος του λαού και κατ’ επέκταση η απαξίωση τόσων λαϊκών αγώνων για τη θεμελίωση της Δημοκρατίας, ώστε να έχουμε σήμερα το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι»,  καλώ όλους τους συμπολίτες μου, και ιδιαίτερα τους νέους που παραδοσιακά απέχουν από την εκλογική διαδικασία, στις Βουλευτικές  εκλογές στις 25 Γενάρη να προσέλθουν στις κάλπες. Να στηρίξουν ανθρώπους που έχουν Αρχές, Αξίες και Ιδανικά και ενδιαφέρονται για το κοινό συμφέρον. Να επιλέξουν και να δώσουν την ψήφο τους  στους κατά την άποψή των «άριστους» και όχι στους «αρεστούς», σε ανθρώπους που η μέχρι τώρα πορεία της ζωής τους τα έχει δείξει αυτά. Ας μην ισοπεδώνουμε τους πάντες με τη φράση «όλοι ίδιοι είναι». Ας γίνουμε ενεργοί πολίτες που αποφασίζουν για το Μέλλον τους και τη Ζωή τους. Καμία ψήφος δεν είναι χαμένη.

Είμαι πεπεισμένος πως απαιτείται αλλαγή πολιτικής,  μετασχηματισμός του πολιτικού συστήματος και του μοντέλου διακυβέρνησης. Οι μονοκομματικές Κυβερνήσεις,  οι σωτήρες και μεσσίες πολιτικοί απέτυχαν οικτρά και οδήγησαν τη πατρίδα μας σε μια βαθιά και πολύπλευρη θεσμική, κοινωνική και οικονομική κρίση.   Η πολιτική αλλαγή για τη χώρα, που είναι αναγκαιότητα, δεν είναι υπόθεση και ευθύνη ενός κόμματος, αλλά μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συνεργασία και συμμαχία των υγειών προοδευτικών δυνάμεων του τόπου μας, με βάση προγραμματικές θέσεις, ευρεία κοινωνική – πολιτική συμφωνία, ρεαλισμό και όραμα.

Γι’ αυτό και η δυναμική παρουσία στη βουλή με πρόταση εναλλακτική της πολιτικής συμπαράταξης «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ», καθώς και η συμμετοχή της στη συμμαχική  προοδευτική διακυβέρνηση, είναι αναγκαία.


In this article

Join the Conversation