Aν Μπέζας απο Φιλιάτες: Η ώρα των ξεκάθαρων επιλογών, ειναι τώρα…

«Αυτές οι εκλογές, είναι  εκλογές ανάμεσα σε δύο κόσμους, τελείως διαφορετικούς» τόνισε στη σημερινή του ομιλία στο Φιλιάτι, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και υποψήφιος Βουλευτής...

Σχετικά με τους στρατηγικούς τομείς που θα ενισχυθούν στην περιοχή Φιλιατών από το νέο Αναπτυξιακό Σχέδιο της ΝΔ τόνισε:
«Πριν από λίγες ημέρες η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε το αναπτυξιακό της σχέδιο για τα επόμενα χρόνια  ως το 2020. Αναπτυξιακό σχέδιο που στηρίζεται σε πολύ συγκεκριμένους στρατηγικούς τομείς, όπως η αγροτική ανάπτυξη, οι μεταφορές και ο τουρισμός και  που δημιουργεί ένα νέο παραγωγικό πρότυπο για την πατρίδα μας.  Έχοντας σαν εργαλείο, αυτό το  αναπτυξιακό σχέδιο, η δέσμευσή μας να στηρίξουμε τον Δήμο Φιλιατών και τη Δημοτική Αρχή, είναι ισχυρή και ακλόνητη. Το έχουμε αποδείξει  στο παρελθόν, το αποδεικνύουμε και τώρα.

Έλεγαν, ότι δεν θα κατασκευαστεί ποτέ η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Φιλιατών. Έλεγαν, ότι το 2009, έγινε για λόγους προεκλογικούς η θεμελίωση του κτηρίου. Έλεγαν επίσης, πριν από λίγους μήνες,  μάζευαν μάλιστα και υπογραφές διαμαρτυρίας, ότι το Νοσοκομείο θα κλείσει. Η νέα πτέρυγα  όμως κατασκευάστηκε,  η μεταφορά στη νέα πτέρυγα έγινε, το Νοσοκομείο δεν έκλεισε, και όχι μόνο  δεν έκλεισε, αλλά θέλω να σας ανακοινώσω ότι μόλις χθες υπεγράφη από τον Υπουργό Υγείας ο νέος οργανισμός του,  ο  οποίος προβλέπει μεταξύ άλλων  την αύξηση του  αριθμού των κλινών του  από 90 σε 120!!! Το Νοσοκομείο δηλαδή αναβαθμίστηκε. Είναι ίσως το μοναδικό  Νοσοκομείο της χώρας, στο οποίο την περίοδο του Μνημονίου, αυξάνει  και δεν ελαττώνεται ο αριθμός των κλινών του. Αλλά και το 628 ΤΠ, παρότι επιχειρήθηκε η κατάργησή του, συνεχίζει  να λειτουργεί, γιατί εμείς σταματήσαμε την κατάργησή του. Και όχι μόνον αυτό, αλλά με αλλαγή του στρατιωτικού κανονισμού, δώσαμε τη δυνατότητα ως Μονάδα πρώτης μετάθεση, να υπηρετούν σ΄αυτό και Θεσπρωτόπουλα.

Παράλληλα, με πόρους του νέου ΕΣΠΑ, προετοιμάζονται νέα έργα, όπως η  μελέτη για τη βελτίωση του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα- Τελωνείο Μαυροματίου, ο αναδασμός στον κάμπο Ελαίας, νέες παρεμβάσεις στο αρχαίο  θέατρο Γιτάνων, η ανακατασκευή του δρόμου Φιλιάτες- Σαγιάδας, παρεμβάσεις στα αρδευτικά της Σκάλας Φιλιατών, της Κεστρίνης και της Σαγιάδας,  αναμόρφωση της παραλιακής ζώνης της Σαγιάδας, ενώ, όπως είναι γνωστό, κατασκευάζεται ήδη το έργο του Βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Φιλιατών».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μπέζας υπογράμμισε ότι «ως βουλευτής και μέλος της Κυβέρνησης, ψηφίζοντας και εφαρμόζοντας νόμους δύσκολους, σήκωσα  τεράστιο βάρος επάνω μου,  τεράστιο πολιτικό κόστος. Αντιμετωπίσαμε, μαζί με άλλους, την οργή, το θυμό και πολλές φορές τη δικαιολογημένη αγανάκτηση  των πολιτών. Έπρεπε όμως να το κάνουμε, γιατί αυτή ήταν η ευθύνη μας απέναντι στην πατρίδα, και η ιστορία θα μας δικαιώσει. Οτιδήποτε μεγάλο γίνεται στον κόσμο, γίνεται στη φωνή του καθήκοντος, οτιδήποτε  άθλιο γίνεται, γίνεται στο όνομα του προσωπικού  συμφέροντος. Το βασικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η ελπίδα έρχεται. Είναι  όμως ένα ψευδεπίγραφο σύνθημα, είναι μια κοροϊδία,  γιατί εκείνος που δεν νοιάζεται για την Ευρώπη και οδηγείται σε σύγκρουση μαζί της,  παίζει τη χώρα «στα ζάρια». Η πραγματική ελπίδα είναι η Νέα Δημοκρατία.
Εφόσον κερδίσουμε  τις εκλογές της Κυριακής, την επόμενη τετραετία η Ελλάδα θα έχει την πιο αναγεννητική, την πιο μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που έχει ζήσει ποτέ ο τόπος»!

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!