Στην Oυψάλα η Δήμαρχος Σουλίου για την διαχείριση αστικών λυμάτων και την παραγωγή ενέργειας από βιομάζα

Το χρονικό διάστημα από 20 – 23/1/2015 η Δήμαρχος Σουλίου συμμετείχε  στη Διεθνή  Επιστημονική Συνάντηση με τίτλο “  Successful Short Rotation Coppice production and utilization concepts” που οργανώθηκε...

Το χρονικό διάστημα από 20 – 23/1/2015 η Δήμαρχος Σουλίου συμμετείχε  στη Διεθνή  Επιστημονική Συνάντηση με τίτλο “  Successful Short Rotation Coppice production and utilization concepts” που οργανώθηκε στην Ουψάλα της Σουηδίας υπό την αιγίδα του Σουηδικού Αγροτικού Πανεπιστημίου (SLU).

Κατά την παραμονή της στην Ουψάλα, παρακολούθησε ομιλίες καθηγητών Πανεπιστημίου σχετικά με την διαχείριση αστικών λυμάτων και την παραγωγή ενέργειας από βιομάζα, ήρθε σε επαφή με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών και επισκέφτηκε αγροκτήματα με ενεργειακά φυτά, κυρίως ιτιές, τις πόλεις του Orebro και του Enköping όπου εφαρμόζονται τα παραπάνω συστήματα διαχείρισης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (Ena Energi – εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας – βιοτεχνία παραγωγής pellet).

Η Δημοτική Αρχή προγραμματίζει τον Απρίλη διημερίδα στην Παραμυθιά με θέμα: «άρδευση ενεργειακών φυτών με επεξεργασμένα λύματα βιολογικού και χρησιμοποίηση τους για παραγωγή ενέργειας»


In this article

Join the Conversation