“Τα παιδιά του Οικοτροφείου”. Το εξαιρετικό βιβλίο για το ιστορικό οικοτροφείο της Παραμυθιάς

Φθινόπωρο του 1946. Οι πρώτες νύχτες στο οικοτροφείο της Παραμυθιάς, αξέχαστες.  Η πόλη την περίοδο της κατοχής και του μεταπολέμου, αποτέλεσε φάρο μόρφωσης για όλο το νομό. Το...

Φθινόπωρο του 1946. Οι πρώτες νύχτες στο οικοτροφείο της Παραμυθιάς, αξέχαστες.  Η πόλη την περίοδο της κατοχής και του μεταπολέμου, αποτέλεσε φάρο μόρφωσης για όλο το νομό. Το μοναδικό γυμνάσιο φιλοξενούσε μαθητές από όλη την Θεσπρωτία και από περιοχές του Φαναρίου και των Ιωαννίνων.

Ένας από τους μαθητές ήταν και ο Θεόδωρος Κώτσιος από το πλαίσιο Θεσπρωτίας. Ο Θεόδωρος συγκέντρωσε όλες τις αναμνήσεις του από την Παραμυθιά και το οικοτροφείο και έκδωσε με τον εκδοτικό οίκο «το βιβλιοπωλείον της ΕΣΤΙΑΣ», το βιβλίο «Τα παιδιά του Οικοτροφείου».

Αναμνήσεις, βιώματα και συναισθήματα συγκεντρωμένα σε 240 σελίδες, σε ένα εξαιρετικό αφήγημα με λαογραφικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Το πραγματικό σκηνικό είναι το Οικοτροφείο της Παραμυθιάς κι όλα τα παραμεθόρια χωριά της Ηπείρου. Είναι ένα οδοιπορικό σε μια εποχή που άφησε σημάδια στον τόπο μας. Ένα κοίταγμα στον άνθρωπο που ξεπέρασε τα σύνορα της λογικής. Ένα βλέμμα σε μια γενιά που πορεύτηκε μέσα στη φωτιά και στο σίδερο, σε μια γενιά που φορτώθηκε πόνους και καημούς που δεν γιατρεύονται.

Το βιβλιο κυκλοφόρησε και ο Θεόδωρος Κώτσιος, μας έκανε την τιμή να το στείλει στην Paramythia-online.gr. Μέσα σε 24 ώρες, οι 240 σελίδες ήταν παρελθόν.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία και μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδω

In this article

Join the Conversation