Στο επίκεντρο η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού

Με κύριο θέμα την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ήπειρο, πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα συνάντηση εργασίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου. Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν φορείς της τοπικής...

Με κύριο θέμα την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ήπειρο, πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα συνάντηση εργασίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου. Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγόντων από το χώρο και ειδικοί προσκεκλημένοι ήταν μέλη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Τον Δήμο Σουλίου εκπροσώπησε ο υπεύθυνος τουρισμού Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτριος Λώλος. Παρων στην συνάντηση, ήταν και ο υπεύθυνος marketing της TUI Hellas, Ευάγγελος Γεωργίου με καταγωγή από την Παραμυθιά.

Η συνάντηση εργασίας τουριστικών παραγόντων είχε ως στόχο τη δικτύωση των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων στην Ήπειρο, έτσι ώστε να προωθηθεί από κοινού ο τουριστικός προορισμός “Ήπειρος”. Σε αυτή τη διαδικασία οι ελληνικοί φορείς είχαν και την υποστήριξη και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες Γερμανών εμπειρογνωμόνων, όπου διατυπώθηκε η κοινή άποψη ότι η προώθηση και υλοποίηση αυτού του σχεδίου, μπορεί να προωθηθεί μόνο από κοινού, δηλαδή από τους εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, τους φορείς του ιδιωτικού τομέα, καθώς και συλλόγους και ενώσεις.

Στο επίκεντρο για την Παραμυθιά, ήταν οι κατασκηνώσεις της πόλης, ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένη επίσκεψη της ομάδας εργασίας στον χώρο των κατασκηνώσεων με σκοπό την εξερεύνηση των δυνατοτήτων για εκμετάλλευση.

Στόχοι της ημερίδας, μεταξύ άλλων, ήταν η δικτύωση των φορέων, η παρουσίαση του συνδυαστικού τουριστικού σχεδίου, η ανάπτυξη στρατηγικής μάρκετινγκ και η διερεύνηση και συγκρότηση των άμεσων, βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων.

http://www.paramythia-online.gr/images/stories/banne_diavimistite_edo_katheto.jpg

In this article

Join the Conversation