Στις πληγείσες περιοχές ο αν. Υπουργός Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλης Αποστόλου

Τις πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές της Ηπείρου θα επισκεφθεί σημερα Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλης Αποστόλου. Στο πρόγραμμα σύμφωνα με πληροφορίες...

Τις πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές της Ηπείρου θα επισκεφθεί σημερα Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλης Αποστόλου.

Στο πρόγραμμα σύμφωνα με πληροφορίες είναι και το Πετούσι Παραμυθιάς, όπου μεγάλη κατολίσθηση έχει κόψει τα δύο την επαρχιακή οδο Παραμυθιάς Δωδώνης. Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που οι αρχές προσανατολίζονται στην χάραξη νέου δρόμου, αφού η απομάκρυνση όλων των φερτών υλικών και η λειτουργίας της οδού με ασφάλεια ως έχει, θεωρείται αδύνατη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, όπως ανακοινώθηκε, θα έχει σειρά επαφών με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ και των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, για το συντονισμό των ενεργειών αποκατάστασης των ζημιών, προκειμένου να επιταχυνθούν οι εκτιμήσεις και να καταβληθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς.

Εντωμεταξύ, την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για τις καταστροφές στην Ήπειρο και τη χρηματοδοτική στήριξη αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

In this article

Join the Conversation