Αιχμές απο το Τεχνικό Επιμελητήριο…

Αιχμές κατά όσων μελέτησαν την κατασκευή των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην Ήπειρο, αλλά και των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων που είχαν την επίβλεψη των έργων, άφησε ο...

Αιχμές κατά όσων μελέτησαν την κατασκευή των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην Ήπειρο, αλλά και των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων που είχαν την επίβλεψη των έργων, άφησε ο πρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Χρίστος Παπαβρανούσης.

Μετά και τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα συγκέντρωσης υδάτων στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, πρόβλημα που είχε προκύψει και στον ΧΥΤΑ Ελληνικού μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα, τίθεται ευθέως ζήτημα υποδιαστασιολόγησης των βιολογικών καθαρισμών των ΧΥΤΑ, με τον κ. Παπαβρανούση πως αν σε επίπεδο μελετών δεν έχουν ληφθεί τα τοπικά δεδομένα, τότε δημιουργούνται προβλήματα που δεν μπορούν πάντα να αντιμετωπιστούν με εύστοχη διαχείριση και χρειάζονται πρόσθετα έργα.

«Το θέμα της διαχείρισης είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα, όμως και οι συμπληρώσεις των κατασκευών μας είναι απαραίτητες», σημείωσε, λέγοντας πως το ΤΕΕ/ΤΗ αποκλείστηκε από τη διαδικασία των ΧΥΤΑ και δεν είχε γνώση των μελετών.

Απο την BHMA τηλεόραση

In this article

Join the Conversation