Κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Αναλυτικά το πρόγραμμα

Κορυφώνονται το ερχόμενο τριήμερο οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, με την μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής στην Παραμυθιά, να βρίσκεται στο επίκεντρο και αυτών των αποκριών. Η παρέλαση της Παραμυθιάς θα...

Κορυφώνονται το ερχόμενο τριήμερο οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, με την μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής στην Παραμυθιά, να βρίσκεται στο επίκεντρο και αυτών των αποκριών.

Η παρέλαση της Παραμυθιάς θα ξεκινήσει στις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής με 16 καρναβαλικά γκρουπ και σχεδόν 500 Καρναβαλιστές από τη Παραμυθιά (Εμπορικός σύλλογος, Μαθητές λυκείου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου, Αρχοντικό Ρίγγα, Μαζορέτες), από την Ηγουμενίτσα (σχολή χορού step by step) και από τις τοπικές κοινότητες (Γλυκή, Αγορά, Ζερβοχώρι, Προδρόμι, Καρυώτι, Ραχούλι, Ξηρόλοφο Καρβουνάρι, Αμπελιά και Παγκράτι).

Μετά το τέλος της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης, θα ακολουθήσει Aποκριάτικο γλέντι στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Βούλγαρη, παρουσιάζοντας παραδοσιακό αποκριάτικο δρώμενο από το Φ.Ο.Π. και προσφέροντας άφθονο κρασί και εδέσματα.

Την Καθαρή Δευτέρα, το γλεντά μεταφέρεται στην Κατασκήνωση Παραμυθιάς με οικοδεσπότη τον ΦΟΠ για τα παραδοσιακά κούλουμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

21/2 Σάββατο
22:00 – Η καρναβαλική επιτροπή σας περιμένει στο πάρτυ μασκέ στο Club La Nuit στην Παραμυθιά.

22/2 Κυριακή
16:00 – Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση γκρουπ και αρμάτων στην Παραμυθιά.
17:00 – Aποκριάτικο γλέντι στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Βούλγαρη, παρουσιάζοντας παραδοσιακό αποκριάτικο δρώμενο από το Φ.Ο.Π. και προσφέροντας άφθονο κρασί και εδέσματα.
17:00 – Καρναβαλική εκδήλωση (παρέλαση) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαρδικίου.
Το βράδυ το αποκριάτικο γλέντι συνεχίζεται με τις φωτιές που διοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι,  προσφέροντας άφθονο κρασί & εδέσματα: Αγορά, Αμπελιά, Γαρδίκι, Γκρίκα, Γλυκή, Ζερβοχώρι, Καρβουνάρι, Καρυώτι, Κρυσταλλοπηγή, Νεοχώρι, Νεράϊδα, Ξηρόλοφος, Παγκράτι, Προδρόμι, Σκάνδαλο, Φροσύνη, Χόϊκα,

23/2 Καθαρά Δευτέρα
Γευτείτε την παραδοσιακή φασολάδα στην Κατασκήνωση από το Φ.Ο.Π. & στις Τοπικές Κοινότητες: Αμπελιά, Βέλλιανη , Ζερβοχώρι, Καρβουνάρι, Παγκράτι, Σαμονίδα, Σκάνδαλο, Ψάκα.

In this article

Join the Conversation