Απεντάχθηκε από το «Εξοικονομώ», το Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη

Με απόφαση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης, ανακλήθηκε η ένταξη του Δημοτικού Σχολείου Βούλγαρη στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ II και πιο συγκεκριμένα...

Με απόφαση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης, ανακλήθηκε η ένταξη του Δημοτικού Σχολείου Βούλγαρη στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ II και πιο συγκεκριμένα το έργο «Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας σε υφιστάμενα δημοτικά κτίρια και υποδομές στο Δήμο Σουλίου, ύψους 400.000€».

Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση, η ανάκληση της ένταξης προέκυψε καθώς δεν παρουσιάστηκε πρόοδο σε σχέση με τις κυρίες συμβάσεις στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη».

Tο έργο είχε ενταχτεί στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ II τον Δεκέμβριο του 2013 και αφορούσε μεταξύ άλλων την αντικατάσταση κουφωμάτων με άλλα ενεργειακά αποδοτικότερα, την μόνωση στην εσωτερική πλευρά της τοιχοποιίας, την τοποθέτηση θερμοστατικών κεφαλών σε κάθε τερματική μονάδα, την αυτόματη θερμοκρασιακή προσαρμογή, την αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης και τον φωτισμό.

Την έξοδο από το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ II, είδαν συνολικά 40 έργα στην Ελλάδα, εκ των οποίων 3 έργα στην Ήπειρο (και τα 3 με την ίδια αιτιολογία), συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και πιο συγκεκριμένα τα εξής:

– Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας σε υφιστάμενα δημοτικά κτίρια και υποδομές στο Δήμο Σουλίου : 400.000 €
– Ενεργειακή Επιθεώρηση – Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας Σχολικού Κτιρίου Δολιανών Πωγωνίου : 200.000 €
– Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας σε υφιστάμενα δημοτικά κτίρια και υποδομές στο Δήμο Ζίτσας : 400.000 €

Διαβάστε την σχετική απόφαση εδώ

 

In this article

Join the Conversation