Στο ειδώλιο την Δευτέρα ο Παραμυθιώτης μοναχός Αρσένιος για το Βατοπέδι

Ανοίγει η αυλαία της δίκης για την υπόθεση του Βατοπεδιου το πρωί της Δευτέρας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου στο εδώλιο θα βρεθεί μεταξύ άλλων και ο Παραμυθιώτης...

Ανοίγει η αυλαία της δίκης για την υπόθεση του Βατοπεδιου το πρωί της Δευτέρας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου στο εδώλιο θα βρεθεί μεταξύ άλλων και ο Παραμυθιώτης μοναχός Αρσένιος.

Υπενθυμίζεται, ότι έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης.

Με το ίδιο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη.

Ακόμη, θα δικαστούν μαζί τους στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους όπως είναι ο τέως αντιπρόεδρος ΝΣΚ Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και οι Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.

Το παραπεμπτικό βούλευμα περιλαμβάνει κατηγορίες ηθικού ή φυσικού αυτουργού σε πράξεις απιστίας και ψευδείς βεβαιώσεις, σχετικά με τις ανταλλαγές ακινήτων και συγκεκριμένα της λίμνης Βιστονίδας και παρόχθιες εκτάσεις με άλλα ακίνητα – φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου.

 

In this article

Join the Conversation