Μήνυμα Μάριου Κάτση για την 25η Μαρτίου

Η επανάσταση του 1821 αποτελεί ένα από τα κορυφαία σημεία της μακραίωνης ιστορίας μας, καθώς σηματοδοτεί την απαρχή, της γέννησης του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Το μήνυμα που μας...

Η επανάσταση του 1821 αποτελεί ένα από τα κορυφαία σημεία της μακραίωνης ιστορίας μας, καθώς σηματοδοτεί την απαρχή, της γέννησης του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Το μήνυμα που μας έρχεται 194 χρόνια μετά, παραμένει καθαρό και οφείλουμε να το ακούσουμε.

Η βαθιά πίστη στις αξίες της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας, γέννησε τη γενναιότητα, την αποφασιστικότητα και την ομοψυχία. Έσπρωξε τον λαό στην αμφισβήτηση ενός πανίσχυρου καθεστώτος. Σε έναν αγώνα που έδειχνε χαμένος από την αρχή. Αυτή η αμφισβήτηση και ο δίκαιος αγώνας για ελευθερία, ξεπέρασαν τα στενά όρια της περιοχής μας, προκαλώντας ένα κύμα φιλελληνισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο αγώνας απέκτησε νέα δυναμική και τελικά δικαιώθηκε.

Η ελευθερία, η δημοκρατία και η αξιοπρέπεια δεν έπαψαν ποτέ να είναι επίκαιρες. Η νέα κυβέρνηση έλαβε την ιστορική εντολή να τιμήσει, όπως αξίζει, το παρελθόν μας και να παλέψει για ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Σήμερα, τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα  αντιστέκονται σε οποιαδήποτε αλλαγή, προτάσσουν τη λιτότητα ως τον μόνο δρόμο. Είναι ιστορικό μας καθήκον να δείξουμε ότι υπάρχει εναλλακτική πορεία. Οφείλουμε να την ακολουθήσουμε με σθένος, ενάντια σε κάθε μοιρολατρική φωνή που λέει ότι “τίποτα δεν αλλάζει”.

Τιμούμε το ’21 και κρατάμε τα διδάγματα του ως παρακαταθήκη για τον δικό μας αγώνα

In this article

Join the Conversation