Έλεος. Απεντάχτηκε και το αποχετευτικό Παραμυθιας απο το ΕΣΠΑ

Δεν εχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει με τα ενταγμένα σε προγράμματα χρηματοδότησης έργα στην Παραμυθιά. Μετά το Σχολείο Βούλγαρη και τα πεζοδρόμια, ήρθε και το αποχετευτικό της Παραμυθιάς....

Δεν εχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει με τα ενταγμένα σε προγράμματα χρηματοδότησης έργα στην Παραμυθιά. Μετά το Σχολείο Βούλγαρη και τα πεζοδρόμια, ήρθε και το αποχετευτικό της Παραμυθιάς.

Με σημερινή απόφαση του υπουργείου ανάπτυξης, απανεντάχτηκε απο το ΕΣΠΑ μαζι με τον βιολογικό καθαρισμό. Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, ο λόγος της επανένταξης είναι ο ορθολογισμός του νέου Εταιρικού Σύμφωνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης.

Έκτος από το αποχετευτικό της Παραμυθιάς, τον δρόμο της εξόδου από το ΕΣΠΑ, βλέπουν άλλα 13 έργα ανά την Ελλάδα, ωστόσο αυτό της Παραμυθιάς είναι το μοναδικό στην Ήπειρο.

Ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Γιώργος Παννούσης, σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό του Business FM, ανέφερε πως η αναπροσαρμογή του νέου Εταιρικού Σύμφωνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης είναι αναγκαίο μέτρο, χωρίς όμως να απαντήσει για το νέο χρονοδιάγραμμα ούτε για τις συνθήκες επανένταξης των έργων.

Με ενδιαφέρον αναμένουμε την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής καθώς και της Ενδιάμεσης Διαχειριστική Αρχής της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς η Παραμυθιά είναι η μοναδική περιοχή της Ηπείρου που έχει πληγεί τόσο πολύ από τις απεντάξεις.

Το έργο «Αποχέτευση εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας ακαθάρτων των Δ. Δ. Παραμυθιάς και Καρυωτίου του Δήμου Σουλίου» είχε συνολικό προϋπολογισμό 9.403,350,00 ευρώ. Τον Δεκέμβριο του 2013 ο Περιφεριάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε ανακοινώσει πως προχωρούσαν οι διαδικασίες δημοπράτησης ενώ είχε προηγηθεί έγκριση απο το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με το Α.Π.οικ. 111685/19-11-2013 έγγραφό του. Καλό μήνα….

In this article

Join the Conversation