Πασχαλινό μήνυμα Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παραμυθιάς κ.κ Τίτου

H ανάσταση του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού είναι το αιώνιο μήνυμα της χαράς και της ελπίδας για όλο τον κόσμο. Είναι η ανάσταση και ἡ αφθαρτοποίηση του ανθρώπου,...

Η ανάσταση φωτίζει τον νου και την ψυχή του ανθρώπου, τον απελευθερώνει οπό τα αμαρτωλά πάθη και τις αδυναμίες του, του βγάζει το μίσος και την κακία οπό την καρδιά του και τον κάνει να αγαπά καθαρά και ανυπόκριτα όλους τούς ανθρώπους σαν τον εαυτό του. Η ανάσταση δίνει τα φτερά της αισιοδοξίας, την δύναμη της δημιουργίας και την ελπίδα για το μέλλον, αποκαλύπτοντας, ότι ὁ άνθρωπος είναι παιδί του Θεού με ψηλό και αιώνιο προορισμό.

Η ανάσταση είναι η ειρήνη του κόσμου πού την έδωσε ο αναστημένος Χριστός και θέλει να βασιλεύει στις καρδιές όλων των ανθρώπων, όλων των λαών για να ζουν ειρηνικοί και χαρούμενοι.

Το φως της αγίας αναστάσεως σκορπίζει και σήμερα τα σκοτάδια του φόβου και της αγωνίας και πλημμυρίζει με χαρά και αισιοδοξία την γη. Κάτω οπό το θεϊκό της φως ας εξετάσουμε και εμείς σήμερα τον εαυτό μας. Ας βγάλουμε οπό μέσα μας ανθρώπινες αδυναμίες και δισταγμούς, ας βάλουμε αρχηγό και οδηγό στη ζωή μας, στη ζωή όλου του κόσμου, τον Χριστό και Αυτός θα εκπληρώσει όλες μας τις προσδοκίες.

Θα ανεβάσει τούς πόθους μας και την αγωνία μας στον ουρανό, θα κατεβάσει την ευλογία και την ειρήνη του ουρανού στη γη, και ενωμένα, ουράνια και επίγεια θα ψάλλουν στα σύμπαντα με χαρά και ευγνωμοσύνη τον αναστάσιμο θρίαμβο, τον θρίαμβο του Θεού, τον θρίαμβο του ανθρώπου κραυγάζοντας: « ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ».

Χρόνια πολλά, με την χάρη της αναστάσεως του Κυρίου.

Ο Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας
Τ ί τ ο ς.
In this article

Join the Conversation