Μάριος Κάτσης: Ενισχυονται οι δομές υγείας της Θεσπρωτίας

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Υγείας σε μια κίνηση όχι μόνο ισχυρού συμβολισμού αλλά και ουσίας. Αφού ενημερώθηκε από την πολιτική του ηγεσία,...

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Υγείας σε μια κίνηση όχι μόνο ισχυρού συμβολισμού αλλά και ουσίας. Αφού ενημερώθηκε από την πολιτική του ηγεσία, τόνισε ότι η Υγεία αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή κυβέρνηση.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο πρωθυπουργός στο νομό μας, τη Θεσπρωτία, σε συνέχεια των εξαγγελιών του Υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή στη σύσκεψη που είχε με πολιτικούς φορείς και υγειονομικούς παράγοντες στα Γιάννενα τις 24/03, παρουσία του βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μάριου Κάτση.

Δια στόματος Αλέξη Τσίπρα εξαγγέλθηκαν 4.500 προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, από τις οποίες οι 700 θα αφορούν περιοχές όπου υπάρχει άμεση ανάγκη, όπως τα νησιά του Αιγαίου, η δυτική Μακεδονία, η Θεσπρωτία και η Θράκη.

Υπενθύμισε δε, ότι από εχθές, Τετάρτη, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καταργείται το εισιτήριο των 5ευρώ στα νοσοκομεία. Στα πλαίσια του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας ο πρωθυπουργός ανέλυσε τους βασικούς του άξονες που περιλαμβάνουν:

• ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων, στο σύστημα περίθαλψης, σε διαγνωστικές εξετάσεις και εμβολιασμούς • πλήρη και άμεση αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ
• διάλογος για την αξιοποίηση στρατιωτικών νοσοκομείων στο δημόσιο σύστημα υγείας
•αναβάθμιση και αναδιοργάνωση του ΕΟΦ
• κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων στην Υγεία
• ενίσχυση των ΜΕΘ
• δημιουργία του Εθνικού Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου για κάθε ασθενή
• Ηλεκτρονικό σύστημα καταπολέμησης της διαφθοράς.

Η μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε ώστε να αντιμετωπιστεί η κοινωνική αδικία συνεχίζεται. Οι επιλογές που έγιναν στο χώρο της Υγείας τα προηγούμενα χρόνια ήταν επιλογές διάλυσης και απορρύθμισης. Απαρέγκλιτος στόχος μας είναι η Υγεία από θύμα των μνημονίων και της εμπορευματοποίησης, να γίνει ξανά δικαίωμα για κάθε πολίτη.

Μάριος Κάτσης
Βουλευτής Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ

In this article

Join the Conversation