Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στον Μητροπολιτικό Ι.Ν του Αγίου Δονάτου

Με την Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινά την Δευτέρα, κορυφώνεται η Ιερά Σαρακοστή και η κατάνυξη πλημμυρίζει το θρησκευτικό αίσθημα με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δονάτου στην...

Με την Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινά την Δευτέρα, κορυφώνεται η Ιερά Σαρακοστή και η κατάνυξη πλημμυρίζει το θρησκευτικό αίσθημα με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά και με το πρόγραμμα των Iερών Aκολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας έχει ως εξής:

Μεγάλη Δευτέρα, 2 Απριλίου 7.30 μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Νυμφίου.

Μεγάλη Τρίτη3 Απριλίου 7.30 μ.μ. θα τελεστεί επίσης η Ακολουθία του Νυμφίου.

Μεγάλη Τετάρτη, 4 Απριλίου 10:00 π.μ. θα τελεστεί προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και Ευχέλαιο. Στις 7.30 μ.μ. θα ακολουθήσει ο Όρθρος της Μεγ. Πέμπτης (Μυστικός Δείπνος).

Μεγάλη Πέμπτη, 5 Απριλίου 7:00 π.μ. θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Στις 7:00 μ.μ. θα ψαλούν τα Δώδεκα Ευαγγέλια.

Μεγάλη Παρασκευή, 6 Απριλίου ώρα 8:30 π.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία των Ωρών και στις 11:00 π.μ. θα γίνει η Αποκαθήλωση. Στις 7.00 μ.μ. θα ψαλεί ο Επιτάφιος Θρήνος και στις 09:00 μ.μ. θα γίνει περιφορά του Επιτάφιου και στην συνέχεια η συνάντηση των Επιταφίων του Αγίου Δονάτου και του Αγίου Αναστάσιου, στην πλατεία Βούλγαρη

Μέγα Σάββατο, 7 Απριλίου 7:00 π.μ. θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου, ενώ στις 11:00 μ.μ. θα ψαλούν τα προκαταρκτικά της Μεσονυκτίου Αναστάσεως. Στις 12:00 τα μεσάνυχτα θα γίνει η Τελετή της Αναστάσεως και θα ακολουθήσουν Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου.

Κυριακή Πάσχα, 8 Απριλίου 10:00 π.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Εσπερινός του Πάσχα (Εσπερινός της Αγάπης).

In this article

Join the Conversation